Word pleeggezin

Pleeggezin

Wij zijn, in de eerste plaats, op zoek naar gastgezinnen voor Galgo’s en Podenco’s die herplaatst moeten worden binnen Nederland. Dit kan om verschillende redenen zijn zoals een scheiding, ziekte, meer moeten gaan werken, niet goed nagedacht hebben wat een hond in huis inhoudt enz.

Verder kiest Greyhound Rescue Holland er voor om in sommige gevallen een hond al naar Nederland te halen, voordat hij of zij geadopteerd is. Sommige honden hebben minder kans op adoptie wanneer zij in de Spaanse shelter blijven. Dit kan zijn doordat hij of zij al ouder is, omdat een verblijf in een shelter te zwaar is voor een bepaalde hond of om medische redenen. Ook voor deze honden zoeken wij pleeggezinnen. Mensen die hen een warm thuis bieden, hen de tijd en ruimte geven over hun angsten heen te komen, mensen weer leren te vertrouwen.

Wat houdt het in

Als gastgezin draagt u de zorg voor een Galgo of een Podenco die een tijdje komt logeren. Vooraf is vaak niet in te schatten hoelang dit zal duren. Dit kan variëren van enkele dagen tot enkele maanden, het is maar net hoe snel er een adoptiegezin komt.

Deze honden moeten vaak nog veel leren, hebben angsten, zijn nog niet zindelijk enz. Om die reden zoeken wij gastgezinnen met ervaring met honden, bij voorkeur ervaring met Galgo’s of Podenco’s. Het is een grote verantwoordelijkheid om deze honden een tijdelijk huis te bieden. Het is belangrijk dat de hond tot rust kan komen en vertrouwen op kan bouwen om aan zijn/haar nieuwe leven te beginnen.

Daarnaast zult u als pleeggezin ook los moeten kunnen laten. Er komt moment dat de hond waar u al die tijd zorg voor hebt gedragen zijn of haar eigen gouden mandje zal vinden. Dat is voor de hond een heel gelukkig moment maar kan voor u heel lastig zijn. De rol die u gespeeld hebt in zijn of haar leven is echter van onschatbare waarde en onmisbaar.

Wie hebben wij nodig

We zoeken mensen die met veel geduld, aandacht en liefde een Galgo of Podenco een tijdelijk thuis willen bieden en het aan kunnen om hun tijdelijke opvanghond weer gedag te zeggen als de gelukkige dag van de adoptie daar is.
Mensen die begripvol zijn, niet overstuur raken van een plas of poep in huis. Mensen die de tijd nemen om de hond te begeleiden, van angsten af te helpen en op te voeden tot een goede huisgenoot voor zijn/haar toekomstige adoptiegezin.
Voor bange honden is het fijn als er één of meerdere stabiele (eigen) honden in huis zijn waar de hond steun bij kan zoeken en zich kan laten verleiden om die hond(en) te volgen in gedrag. Een heel druk gezin of een drukke stad is voor dit soort honden minder geschikt. Ervaring met een bange hond kan van grote waarde zijn, want de omgang hiermee moet niet onderschat worden.

U staat er niet alleen voor, we houden regelmatig contact en loopt u ergens tegenaan dan lossen we dat samen op. Wij willen ze zo graag de kans geven op een beter leven bij een warm adoptiegezin!

Bent u degene die wij zoeken, wilt u veel tijd, liefde, aandacht en geduld besteden aan een tijdelijke opvanghond totdat er een nieuw adoptiegezin is gevonden?
Dan vragen wij u allereerst om een vragenformulier in te vullen. Dat doen we om voor u en voor ons duidelijk te krijgen welke pleeghond het beste bij uw gezin past. Denk bijvoorbeeld aan oud of jong, speels of rustig, teef of reu, omgang met kinderen of met katten, enz.

De kosten van dagelijks onderhoud zijn voor het pleeggezin. Aanvullende kosten van medicijnen en dierenartskosten zijn voor onze rekening mits in overleg. Uiteraard willen we graag op de hoogte blijven van de gezondheid en het gedrag (met andere huisdieren, kinderen, verkeer etc.) van de pleeghond, dat is ook belangrijk voor de pagina op de website. Wij zullen regelmatig contact houden en om informatie vragen zodat we de hond zo goed mogelijk kunnen plaatsen.

Door onderstaand vragenformulier in te vullen kunt u zich opgeven als pleeggezin:

Huisbezoek

Daarna komt er altijd iemand van ons vrijwilligersteam bij u op huisbezoek waarbij we alle facetten van een pleeggezin worden voor een galgo goed met u door kunnen nemen. Tevens kunt u ons dan meteen het hemd van het lijf vragen!

Nog vragen?

Heeft u in dit stadium echter nog vragen, dan kunt u ons bereiken via email: pleeg@greyhoundsrescue.nl