Bij velen wordt de liefde voor dieren met de paplepel ingegoten. Ik ben van de wieg af aan opgegroeid met verschillende jachthonden, paarden, geiten, vogels enz… de eerste hond die ik als baby in de ogen keek was een Airedale Terriër genaamd ‘’Robbie’’. Mijn moeder fokte Franse Bassets en mijn vader richtte jachthonden af. Toen ik eenmaal zelfstandig woonde volgden de Golden Retriever en de Ierse Wolfshond. Met de eerste heb ik gefokt wat inhield, via de club, dat je ook naar shows moest gaan. Na het overlijden van onze laatste hond, de Golden Retriever ‘’Frodo’’, hebben mijn partner en ik besloten alleen nog maar rescuehonden te adopteren, omdat met deze honden zoveel misgaat op elk gebied, zij hebben nagenoeg geen kans op een liefdevol leven. Daarnaast heb ik een enorme waardering voor al die vrijwilligers die zich inzetten om deze honden te helpen en tevens proberen om een gedragsverandering teweeg te brengen bij mensen, ook in ons eigen land waar nog te vaak veel misgaat. Dit werd voor mij het begin van een nieuw hoofdstuk op hondengebied…

Met plezier en veel liefde voor mijn favoriete ras de Windhonden, in dit geval de Galgo’s , doe ik vrijwilligerswerk voor Greyhounds Rescue Holland. Wat begon met een enkel huisbezoek en inzamelen van goederen voor de shelters in Spanje is voor mij uitgegroeid tot lid zijn van het nazorgteam van de Greyhounds Rescue Holland.

Op dit moment is de nazorg de prioriteit in mijn vrijwilligerswerk, daarnaast doe ik samen met mijn partner zo nu en dan een huisbezoek en verzamelen wij nog steeds hulpgoederen in voor de shelters in Spanje. Wij zijn tevens inleveradres voor deze goederen. Hierbij worden wij geassisteerd door onze twee Galgo’s, Gimli [9 jaar] en Petunia [6 jaar]. Beide zijn altijd bij ons of met ons onderweg. Het nazorgwerk is intensief en divers, iedere Galgo/adoptant is verschillend en de ene doet vaker een beroep op mij dan de ander. Wat mij enorm blij maakt is dat wanneer je de nazorg afsluit en je weet dat de hond op zijn of haar plekje zit, dat er weer een Galgo een fijn en liefdevol leven krijgt bij mensen die openstaan voor dit magnifieke ras wat zoveel moet lijden door het gebrek aan inzicht en empathie.

Groeten Monique Germaine Scheers