Vandaag kregen we bericht van een van onze shelters dat er in een zogenaamd “high killing station” tien prachtige galgo’s zijn gebracht. Zover we weten had de galguero – zoals vele andere jagers met hem – dit seizoen weinig succes met het jagen. De konijnenpopulatie in Spanje lijdt namelijk aan een ernstige ziekte. We begrepen dat hij er om die reden mee is gestopt, maar het is bijna onmogelijk daar zekerheid over te hebben. Noch de jager noch de perrera geven makkelijk informatie.

Een high killing station betekent dat de honden vanaf de dag van ontvangst in de perrera nog 15 dagen mogen leven. Zijn ze na die 15 dagen nog niet gereserveerd of geadopteerd, dan laat men ze inslapen. We weten nog niet of het reuen of teefjes zijn, hun leeftijd is van de meesten van hen onbekend, namen hebben ze niet. In de perrera, zeker in dit type, zijn ze slechts een nummer. Meer niet. Van wat liefde, aandacht, goed en voldoende eten en dergelijke is geen sprake. Ze zijn slechts nummer 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109 en 110.

Onze shelter doet zijn uiterste best zoveel mogelijk van hen te redden, maar hun middelen zijn slechts beperkt. Ze hebben geen geld om de honden in een hondenhotel onder te brengen. Ze hebben onvoldoende plek in de shelter om deze 10 honden te redden.

Van de honden die we hebben kunnen redden en kunnen opnemen in de shelter of in een pleeggezin zullen we heel binnenkort via de eigen pagina van de betreffende hond laten weten dat zij van ongewenst nummer in de perrera veranderd zijn naar een lieve galgo of galga in onze shelter met hun eigen unieke naam.