Anoush de Rover adopteerde al vier hondjes via Greyhounds Rescue Holland. Maar haar liefde voor de galgo’s en podenco’s die in soms overvolle Spaanse shelters wachten op een beter leven, gaat verder dan dat.

De meeste shelters worden enkel en alleen gerund door vrijwilligers, die hun liefde en vrije tijd geven om de honden zo goed mogelijk op te vangen. Maar voor alle spullen – denk aan dekentjes, dekjes, riemen, drinkbakken, etc. – de reiskosten om de honden uit Spanje te laten overkomen en ook de nodige dierenartskosten die gemaakt moeten worden, zijn we afhankelijk van donaties van “het publiek”. Van mensen zoals Anoush.

Mensen die bekend zijn met de stichting weten hoeveel lieve viervoeters er nog zitten te wachten op hun nieuwe thuis. Om ook de hondjes die ze zelf niet kon adopteren te kunnen helpen, heeft Anoush een sponsporloop voor GRH gedaan. Afgelopen september en oktober heeft ze een pelgrimstoch van ruim 350 km volbracht. In 14 dagen wandelde ze van Portugal naar Santiago de Compostela in Spanje. Met deze tocht heeft ze €600 opgehaald voor GRH.

De volledige opbrengst van deze tocht zal ten goede komen aan het geweldige werk wat de stichting Greyhounds Rescue Holland doet om het leven van honderden mishandelde en verwaarloosde galgo’s en podenco’s uit Spanje te verbeteren. Namens alle viervoeters én alle vrijwilligers in Nederland en Spanje: Bedankt Anoush!