Vandaag, 20 juli 2018, gingen de vrijwilligers van een van de shelters waar wij mee samenwerken weer naar een perrera. Wat is dat zullen sommigen zich afvragen.

De naam alleen al voorspelt niet veel goeds en in feite is het simpelweg een dodingsstation. Alle honden die worden gedumpt omdat ze ‘teveel of lastig of ongewenst’ zijn, worden hier weg gestopt. Met een beetje geluk komen er vrijwilligers van diverse stichtingen langs om honden vrij te kopen (ja, u leest het goed, kopen, terwijl de perrera subsidie krijgt voor elke hond die zij laten inslapen), maar voor het merendeel van deze honden is dit het eindstation. De meer dan schokkende details van de manier van werken van sommige perrera’s zullen we u besparen. Daarover is helaas meer dan genoeg op internet te vinden.

Vandaag was een gelukkige dag voor een 7-tal honden. Zij werden vrij gekocht en konden door de vrijwilligers worden meegenomen naar de shelter, waar zij liefdevol zullen worden verzorgd. Waar ze voldoende goed eten krijgen, schoon water, waar ze kunnen spelen en herstellen van hun lichamelijke en emotionele problemen. Zonodig wordt de dierenarts ingeschakeld en in sommige gevallen is het zelfs nodig dat een hond naar een kliniek gaat voor een operatie.

Op de foto’s ziet u er maar 6, dat komt doordat er ook vandaag één van de 7 was die snel naar de kliniek werd gebracht en vanmiddag is ze al geopereerd. Het was een zware operatie, maar hij is heel goed geslaagd en dit lieve dametje mag nu rusten en gaan herstellen. Blijkbaar had ze al meer dan een week een ernstige infectie in de uterus, bijzonder pijnlijk en onbehandeld met de dood tot gevolg. De mensen in de perrera vonden het blijkbaar niet nodig daar iets aan te doen en waarom ook, ze zouden haar toch al snel in laten slapen. We hebben nog maar niet gevraagd naar de kosten van de ingreep, maar vermoedelijk zal het voor de financiën van de shelter een enorme last zijn.

De namen van deze 7 lieverds kennen we nog niet, maar we zullen hen snel op onze site aan u voorstellen. Samen sterk is ons devies. Zegt het voort via uw eigen social media. Laten we deze 7 lieverds zo snel mogelijk aan een nieuwe start helpen in Nederland of België.