4272 Elliot

Vrij voor adoptie
Vragen over 4272 Elliot?
Neem gerust contact op met ons team. Wij streven er naar uw bericht binnen 48 uur te beantwoorden. De mensen van ons team zijn bereikbaar per adoptie@greyhoundsrescue.nl.
Ras:
Podenco mix
Geslacht:
Reu
Gewicht:
Niet bekend
Leeftijd:
6 jaar, 2 mnd
Geboortedatum:
01-03-2018
Land:
Nederland
Sheltercode:
Pleeg
Karakter:
Lief, Sociaal, Aanhankelijk, Actief, Blij, Enthousiast en Speels
Gedrag:
Goed met volwassenen, Dominant naar reuen, Goed bij wat grotere kinderen en Niet goed met katten
Gezondheid:
Anaplasma negatief, Leishmania negatief, Ehrlichia negatief en Filaria negatief

Omschrijving van 4272 Elliot

Elliot was de clown van de shelter en is dat nog steeds, lief, speels, en dol op aandacht en knuffels van de vrijwilligers. Sinds mei 2020 is Elliot in Nederland opgenomen door een pleeggezin, dat hem inmiddels goed heeft leren kennen. Ze omschrijven Elliot als een enorme knuffelkont! Aandacht heeft hij nooit genoeg en het delen is soms nog moeilijk. Elliot is heel zachtaardig en vriendelijk, maar hij heeft wel een baas nodig met ervaring, omdat sommige dingen moeilijk zijn voor hem.

Hij is zindelijk. Elliot zit erg hoog in zijn energie en hij vindt het dan ook geweldig om naast de fiets te rennen. Loslopen gaat prima. Daarnaast kan hij kan heerlijk lui zijn, maar eigenlijk doet hij niets liever dan spelen, graven, rennen en spelen met andere honden - dat heeft hij ook echt nodig - en lange wandelingen zijn favoriet!

Elliot kan goed overweg met mensen. Katten, konijnen en kippen zijn niet veilig.  Elliot bezoek zou krijgen van kleine kinderen kan dat alleen onder begeleiding; hij vindt dit nog spannend en te druk. Deze actieve podenco kruising is geen hond voor op een flat, hij heeft echt een tuin nodig en vindt buiten zijn heerlijk.

Autorijden gaat goed, ook kan hij meestal heel keurig aan de lijn lopen - al weet hij ook wat trekken is. Eigenlijk is het enige wat hij niet kan, alleen zijn.... Alleen zijn met een andere hond gaat goed, helemaal alleen zijn vindt hij verschrikkelijk en laat dit dan ook duidelijk blijken. Elliot is een beetje waaks zonder overdreven blafferig te zijn. Hij beschermt huis en haard met verve!

Voor Elliot zoeken we het allerliefste adoptiegezin dat er bestaat. Hij verdient het zo om het middelpunt van een fijn en warm gezin te zijn, echt een van hen. Elliot heeft een baas nodig die ervaring heeft met honden met een rugzak; help hem deze te dragen. Hij heeft iemand nodig die hem leert hoe alles moet en wat er van hem verwacht wordt. Dwang werkt averechts, maar spelenderwijs kun je deze slimmerik van alles leren en bijbrengen. Vooral als je de bal als beloning gebruikt, of een heerlijke knuffel, dan doet hij alles voor je. Bij Elliot past een sportief gezin zonder opgroeiende kinderen, aangezien hij snel overprikkeld raakt. De aanwezigheid van een stabiele teef zou zeer fijn zijn; met een reu bestaat er een stevige kans op een pittig rangorde "gevecht". Elliot is beslist geen vechtersbaas, maar laat wel graag zien dat hij een mannetje is.

No data was found