5134 Latigo

Geadopteerd
Vragen over 5134 Latigo?
Neem gerust contact op met ons team. Wij streven er naar uw bericht binnen 48 uur te beantwoorden. De mensen van ons team zijn bereikbaar per adoptie@greyhoundsrescue.nl.
Ras:
Galgo
Geslacht:
Reu
Gewicht:
Niet bekend
Leeftijd:
3 , 10
Geboortedatum:
01-11-2019
Land:
Nederland
Sheltercode:
APM
Karakter:
Intelligent, Lief, Rustig, Sociaal, Aanhankelijk, Actief, Afwachtend, Blij, Gevoelig, Grappig, Schrikachtig, Vrolijk en Zachtaardig
Gedrag:
Goed met andere honden, Goed met katten, Kalm en voorzichtig en Nog beetje timide met volwassenen
Gezondheid:
Anaplasma negatief en Leishmania negatief

Omschrijving van 5134 Latigo

Latigo werd bij zijn jager in Spanje steeds aangevallen door de andere honden en kwam in de shelter met veel wondjes over zijn hele lijf. Daar knapte hij gelukkig snel op en in 2022 kwam hij naar Nederland bij zijn adoptiefamilie. Helaas heeft Latigo daar nooit kunnen wennen. Zijn familie heeft een jaar lang alles met en voor hem geprobeerd en uiteindelijk de moeilijke, heel dappere, beslissing genomen om hem af te staan. Sinds 24 maart 2023 is Latigo opgenomen in een van onze pleeggezinnen. Zij zeggen het volgende: Tieg is een ontzettend lieve, rustige en aanhankelijke kerel als hij je vertrouwt. In huis luiert hij graag tegen je aan op de bank of met de andere honden of katten. Het maakt hem niet uit wie er naast hem ligt. Hij is makkelijk in de auto en gaat graag mee, maar liever niet naar een drukke stad of winkel. Een wandeling met andere honden en vreemde mensen doet hij goed. Van harde geluiden schrikt hij soms nog, zoals een busje dat hard langsrijdt of een trein. Bij ons buiten heeft hij de grootste lol en daagt hij de andere honden graag uit voor een hardloopwedstrijd. Als hij wil spelen verleidt hij hen met piepgeluidjes en de billen omhoog. Hij is een blij ei. Wat niet altijd op de foto’s te zien is want hij kan ook ergggg zielig kijken. Wij denken dat Tigo het best kan wonen bij mensen met windhondenervaring met een al aanwezige stabiele, speelse hond in een rustige omgeving. Omdat hij ook schrikt van onverwachte bewegingen is het beter hem niet bij al te kleine kinderen te plaatsen. Katten geen bezwaar ;-)