5576 Lyra

Gereserveerd - elders
Vragen over 5576 Lyra?
Neem gerust contact op met ons team. Wij streven er naar uw bericht binnen 48 uur te beantwoorden. De mensen van ons team zijn bereikbaar per adoptie@greyhoundsrescue.nl.
Ras:
Galgo
Geslacht:
Teef
Gewicht:
19,90 KG
Leeftijd:
8 jaar, 11 mnd
Geboortedatum:
26-07-2015
Land:
Spanje
Sheltercode:
GDS
Karakter:
Bang en Onzeker
Gedrag:
zie omschrijving
Gezondheid:
Anaplasma negatief, Leishmania negatief, Ehrlichia negatief, Filaria negatief en Borrelia negatief

Omschrijving van 5576 Lyra

Lyra is gered uit een Rehala in Sevilla, dit is een vreselijke plek voor honden. ze liggen op betonnen vloeren, krijgen net genoeg te eten om te overleven. buiten het jachtseizoen om krijgen ze nooit daglicht te zien.
Lyra heeft bijna 9 jaar in deze omstandigheden moeten leven en het is dan ook niet verwonderlijk dat ze geen vertrouwen heeft in mensen.
Vooral de oudere honden hebben moeite met hun verleden van zich af te schudden, omdat ze veel te veel slechte ervaringen hebben gehad.

Als je naar Lyra kijkt moet je eigenlijk een beetje glimlachen, want haar oortjes leiden een soort van eigen leven en zijn vrolijk geknikt.
In de afgelopen weken heeft Lyra zich een beetje opengesteld voor haar verzorgersen de dagelijkse routine niet meer zo eng. Helaas zijn er altijd situaties waarin Lyra erg bang is, harde geluiden, onbekende situaties, vreemde mensen, dit alles geeft Lyra veel stress.
Ze leert ons net een beetje te vertrouwen en krijgt de zekerheid van de andere honden. Zonder andere honden is ze bang.
Ze heeft daarom wel echt een zekere andere hond nodig en mensen die haar nog de mooie kanten van het leven kan laten zien.

Je huis moet een goed beveiligde tuin hebben, want honden als Lyra vinden het vaak erg moeilijk om los te komen tijdens de wandelingen.
Veel geduld en inlevingsvermogen zijn ook een must, evenals een zeer rustige, landelijke omgeving.

Lyra zal tijd nodig om te beseffen dat pijn en angst tot het verleden behoren en dat daar liefde en zorg voor in de plaats is gekomen.

Ze zal waarschijnlijk nooit een volledig onbevangen en openhartige hond worden, maar aan de zijde van de juiste mensen kan ze haar nieuwe leven aan.