5578 Nena

Vrij voor adoptie
Vragen over 5578 Nena?
Neem gerust contact op met ons team. Wij streven er naar uw bericht binnen 48 uur te beantwoorden. De mensen van ons team zijn bereikbaar per adoptie@greyhoundsrescue.nl.
Ras:
Galgo
Geslacht:
Teef
Gewicht:
18,00 KG
Leeftijd:
3 jaar, 2 mnd
Geboortedatum:
10-02-2021
Land:
Spanje
Sheltercode:
GDS
Karakter:
Gedrag:
Gezondheid:
Anaplasma negatief, Leishmania negatief, Ehrlichia negatief, Filaria negatief en Borrelia negatief

Omschrijving van 5578 Nena

Ruwharige Nena werd op 29-12-2023 zwaargewond gevonden, aangereden door een auto. Dat we haar vonden hebben we haar meteen naar de dierenkliniek gebracht.
Daar werd een breukvan de dij, het rechter heiligbeen, een fractuur van het schaambeen en het zitbeen gediagnostiseerd. Nena's pijn m oet ondraaglijk zijn geweest. Bij de breuk van de linkerkant had zich al snel eelt gevormd, zodat ze niet meer in een normale houding kon worden gezet.
Nena vocht zich na 2 operaties terug naar het leven en leert steeds beter om met haar handicap om te gaan. Haar manier van lopen zal ook nog verbeteren, maar ze zal nog een tijdje ondersteuning van de fysiotherapeut nodig hebben. Ook is te verwachten dat er vroeg of laat artrose zal ontstaan.

Nena kan alleen worden geplaatst in een gelijkvloerse woning met een tuin. Ze kan haar urine en uitwerpselen vasthouden, maar moet wel altijd de kans krijgen om snel naaar de tuin te gaan.

De pijn van de afgelopen maanden heeft Nena getraumatiseerd en ze heeft tijd nodig om het te verwerken.
Het nieuwe gezin moet hier begrip voor hebben en ook niet verwachten dat ze constant geaaid wil worden. Ze zal zich openstellen als ze niet onder druk wordt gezet en haar nieuwe wereld in haar eigen tempo mag ontdekken.
Het gezelschap van ten minste 1 vriendelijke en niet opdringerige hond is erg belangrijk voor Nena.
We zoeken een plek voor haar bij mensen met ervaring met windhonden met een andere windhond.

Er schuilt een juweeltje in de deze onzekere, door het noodlot getroffen hond, alleen moet ze nog leren hoe te gaan schitteren met de juiste mensen aan haar zijde