Wanneer een galgo of podenco meer dan een half jaar op onze website staat, vol smart wachtend op adoptie, dan krijgt hij of zij het label “hond die al langer op de site staat”. Dit is een verdrietig moment – niet alleen omdat de hond dan al meer dan een half jaar wacht op een beter leven, maar ook omdat de kans dat deze hond nog geadopteerd wordt steeds kleiner wordt… Een half jaar wordt een jaar, één jaar worden er twee… Daar weten deze lieverds alles van: zij wachten al meer dan een jaar op adoptie, op de liefde en geborgenheid van een eigen thuis…

Delli: Een superlieve, lichtbruine podenca die liefde en geborgenheid oh zó graag wil en nodig heeft. Ze is gek op mensen en kinderen, erg aanhankelijke en speels, en graag in de buurt van andere honden. Haar enige minpuntje is dat ze niet zo fotogeniek is… Kunt u hier doorheen kijken, en uzelf al zien wandelen met deze lieve, actieve dame?

Ciro: Een mooie, statige galgo met beige vacht, die zijn liefde graag aan u wil geven. Hij is gek op mensen, een ontzettende knuffelhond en – wat heel bijzonder is voor Spaanse opvanghonden – Ciro heeft een onvoorwaardelijk vertrouwen in mensen. Echt een vriend voor het leven, en hij zou zo maar uw vriend kunnen worden!

Piscis: Het lieve, rustige, aanhankelijke karakter van een windhond in een wat robuuster jasje. Piscis is namelijk een podenco-mix, met vermoedelijk wat Stafford bloed. Het resultaat is een lieve, kleine meid met een mooie, bruine vacht, wie op zoek is naar een rustig thuis. Ze is geschikt om als enige hond in het gezin te wonen; liefde van een tweevoeter is alles wat ze nodig heeft. Ze houdt ontzettend van wandelen in de natuur en wat zou ze graag uw wandelmaatje worden!

Rony: Een mooie, beige podenco-mix van slechts een paar jaar oud met werkelijk een hart van goud. Deze jongen houdt van alles en iedereen en is zó lief! Knuffelt graag met mensen, speelt graag met honden – zelfs reuen vanwege zijn onderdanige opstelling – of met kinderen. Ook als u geen ervaring heeft met Spaanse windhonden is Rony een lot uit de loterij!

Clemente: Een dolenthousiaste, voornamelijke witte podenco. Hij zoekt een leuke, aktieve familie waar er heel veel tijd en aandacht voor hem is. Lekker knuffelen, samen spelen, lange wandelingen maken, en bij terugkomst met de volgende gaan spelen. Clemente zal dol zijn op uw kinderen en/of andere honden die u heeft!

Billy: Een prachtige, kleine, bruine podenco-mix van net twee jaar oud. Ondanks dat hij wat groffer gebouwd is, heeft hij ook nog iets statigs en elegants in hem, zoals u op zijn foto’s kunt zien. Billy heeft heel hard zijn eigen thuis nodig, want hij heeft moeite om aan de shelter te wennen. Het is moeilijk om mensen voor het eerst te leren vertrouwen, als er elke dag andere gezichten zijn. Rust, routine en aandacht voor hem alleen zouden hem zoveel goed doen. Kunt u Billy helpen om u in zijn hart te sluiten? Hij wil zó graag!

Campanera: Een ontzettend lieve, mooie brindle galga van zo’n 5 jaar oud. Toen ze voor het eerst op de site kwam dacht ik 2 dingen: ik zou willen dat ik haar zelf kon adopteren, en: die vindt zo een fijn thuis! Ze is namelijk zo mooi, niet al te groot, sociaal en niet dominant, en zo’n fijn huisdier. Ze vindt het heerlijk om bij mensen te wonen en te zijn, gaat graag mee in de auto en is gewoon zo positief. Ook zonder galgo-ervaring is Campanera een geweldige keuze. Geeft u haar een kans, en uw hart zal voor haar smelten!