GRH is blij te kunnen zeggen dat we een geweldige winterwandeling hebben georganiseerd. Deze zal plaatsvinden op 9 December van 12-16.
In het restaurant bent u welkom met uw viervoeter(s) en kunt u gebruik maken van een heerlijke lunch en of iets anders naar uw wensen.
De shop zal in het restaurant aanwezig zijn zodat u uw aankopen heerlijk warm en cosy binnen kunt doen.
Vanaf 13:30 zullen we gaan wandelen. Het is aan u of u de honden los kunt laten of niet. Alles is goed en aan u als baasje ter beoordeling. We gaan er een topdag van maken. Bent u nieuwsgierig naar het ras en wilt u informatie, dat kan die dag ook zeker! Trekt u gerust iemand van ons team aan hun jasje voor informatie. Wij gaan ook ons best doen om te zorgen dat de pleeghonden aanwezig zijn zodat u die kunt ontmoeten. Wellicht volgt er een match made in heaven. Wilt u graag gebruik maken van een lunch dan zien we uw aanmelding daarvoor graag binnenkomen op: info@greyhoundsrescue.nl
In ieder geval hopen we te zien op 9 december tussen 12-16 uur, locatie:
Dorpsstraat 25
3749AC Lage Vuursche
035 666 8426
Tot ziens!!
Team GRH

Anaplasma

Anaplasma phagocytophilum komt in heel Europa voor, dus ook in Nederland, Anaplasma platys komt in Zuid-Europa voor.

Symptomen Anaplasma hond

·  Acute lusteloosheid
·  Slechte eetlust
·  Koorts
·  Kreupelheid (gewrichtsontsteking, polyartritis)
·  Bleke slijmvliezen
·  Diarree, braken
·  Huidbloedingen
·  Benauwdheid
·  Vergrote lymfeklieren, vergrote milt

Diagnose Anaplasma

Anaplasma wordt aangetoont door middel van een bloedtest. Eén tot vier weken na blootstelling worden honden seropositief, dit betekend dat men in het bloed antistoffen vindt, het lichaam heeft antistoffen aangemaakt tegen de parasiet.

Behandeling Anaplasma

Anaplasma wordt behandeld met een kuur van 3 tot 4 weken anti biotica, vaak Doxycycline. De meeste honden reageren snel op de behandeling en zijn vaak binnen 1-2 dagen na het begin van de behandeling klachtenvrij. Na een behandeling genezen de meeste honden geheel. U hoeft zich dus geen zorgen te maken, uw hond is genezen en gezond.

Vermijd blootstelling aan teken in het tekenseizoen (lente tot herfst). U kunt middelen geven die tegen teken beschermen (pipetjes, tekenband). Het is belangrijk om uw hond dagelijks op teken te onderzoeken en deze te verwijderen.

bronvermelding: Medisch Centrum voor Dieren