Begin april waren we met enkele mensen op een rommelmarkt, georganiseerd door de Hervormde kerken in Waddinxveen. We raakten in gesprek en vroegen wat er gebeurt met alle spullen die niet verkocht worden.

 

We begrepen dat deze óf naar een goed doel mogen óf vernietigd worden. Er waren enorm veel knuffels, dekens, kussens uit tuinstoelen, badlakens enzovoorts en zelfs een paar draadkooien die niet verkocht werden, Tot onze grote blijdschap mochten wij alles komen halen wat we konden gebruiken.

Wij, Greyhounds Rescue Holland (GRH), bedanken de Hervormde kerken van Waddinxveen voor hun gulle gift, mede namens alle shelters in Spanje waar wij mee samenwerken en alle honden die in deze shelters zitten.

 

De shelters (asiels) zetten zich belangeloos in om verwaarloosde, afgedankte en mishandelde windhonden op te vangen en helaas is de armoede groot. Geld in de vorm van subsidies krijgen zij niet en ze zijn dus volledig afhankelijk van de gulle giften in geld of natura van particulieren, bedrijven en stichtingen zoals GRH om hun heldhaftige werk te kunnen blijven doen.

De ingezamelde goederen gaan regelmatig op transport naar Spanje en de vrijwilligers daar en de honden zijn er zo blij mee en dankbaar voor. Recent nog hebben we een groot transport gehad en hebben we op de terugweg uit Spanje acht honden mee kunnen nemen die hier in Nederland een thuis hadden gevonden.

Kijkt u maar naar de foto’s van pas in Nederland aangekomen honden. En hoe mooi om te zien van twee van hen, hoe zij er uitzagen toen ze nét waren gered in Spanje en hoe ze er nu uit zien in hun adoptiegezin. De verschillen zijn enorm. Dit geluk is waar alle vrijwilligers in Spanje en wij hier in Nederland het voor doen.