Douwe Kutsch Lojenga

Mijn naam is Douwe en ik woon samen met mijn vrouw Ellen Hooning, 3 kinderen en twee honden in het West-Friese dorpje Andijk.

Toen ik met Ellen trouwde nam ze als bruidsschat 2 langharige teckels mee…..dus we hebben nu al bijna 22 jaar honden in huis.  Sinds maart 2010 hebben wij een Mechelse Herder Sophie. De enige die naar me luistert in huis ☺.

Twee laar later hebben wij ons opgegeven als pleegopvang voor GRH. Als een hond plotseling of met stress weg moet uit een gezin dan komt ie vaak bij ons terecht totdat de hond weer tot rust is gekomen en er weer een ander permanent adres voor de hond is gevonden. De eerste hond waar we op moesten passen was de greyhound Hermes en die is nooit meer weggegaan. (begon al goed ☺) Sindsdien verliefd op het zachtaardige karakter van vooral de Galgo’s

Inmiddels hebben we vele honden tijdelijk in ons gezin opgenomen. Sophie en Hermes bieden daarbij een grote helpende hand. Sophie als oplettende en soms “bitchy” teef waardoor een soms wat onzekere Galgo/a zich snel veilig voelt en Hermes die eigenlijk altijd vriendelijk en blij is.

Samen met Ellen ben ik werkzaam in de watersport. Ik heb mijn eigen watersportbedrijf in de verkoop van grote zeiljachten, rubberboten en SUP’s. Verder ben ik ook plaatsvervangend schipper bij de KNRM reddingstations van Andijk en Medemblik. Ik versterk bij GRH het webteam.

Hobby´s alle watersporten, skiën, lezen

Tot ziens bij een GRH evenement!