Afgelopen mei heb ik (Svintha) samen met mijn dochter (Gwen) een bezoek gebracht aan Beatriz Sanchez-Elivra Ribas (zie foto boven) van Argos in de buurt van Sevilla.

Greyhounds Rescue Holland werkt al lang met haar samen en het is een fijne samenwerking. Niet heel veel honden adopteren we van Argos omdat Beatriz, ondanks haar grote liefde voor galgo’s, er voor heeft gekozen om elke hond die het nodig heeft op te vangen en weer een kans op geluk te gunnen.

Argos1

Beatriz heeft ons het doghotel laten zien waar ca. 20 honden gehuisvest zijn en het Puppy House waar ze pups, kwetsbare honden en een paar katten ondergebracht zijn in afwachting van hun definitieve huis.

Voor het doghotel betaalt ze 4 euro per hond per dag. Hoe ze dat op kan brengen voor zoveel honden?

Argos heeft een kleine associatie met donateurs die helpen met kleine, vaak vaste, bijdrages maar ze is voornamelijk afhankelijk van buitenlandse organisaties waar ze mee samenwerkt.

 

 

Argos heeft maar weinig vrijwilligers en nog minder pleeggezinnen dus heel veel werk komt op Beatriz neer. Door de mantelzorg voor haar ouders maar met name ook haar verantwoordelijkheidsgevoel voor de honden heeft ze haar baan opgezegd toen bepaald werd dat ze door een veranderd werkschema niet meer in staat zou zijn om dagelijks naar de honden te kunnen gaan.

Argos3

Zoals ze zelf zegt: ik woon bij mijn ouders en ik heb eten, sigaretten en benzine voor mijn auto nodig. En voor de rest gaat alles naar de honden.

In het doghotel hebben we geweldige honden ontmoet zoals galgo Lucio die bijna verdronken was in een rivier en zijn angst voor mensen al aardig kwijt raakt, topper podenco mix Jaleo, zo relaxt en onvoorstelbaar dat hij zijn mandje nog niet gevonden heeft. Maar ook pup Troilo (foto rechts), een prachtige witte galgo met een bijzondere gestreepte staart, die nog in quarantaine was en nog zo bang voor alles en iedereen. Inmiddels mag hij bij de andere honden en dat vindt hij geweldig.

 

In het puppy house een jonge herdermix maar ook een mastinmix die recent aan haar heupen geopereerd was en mogelijk ook weinig kans op adoptie zal hebben.  En nog een aantal andere honden plus een aantal katten.

Wat een prachtige vrouw is Beatriz en wat een passie heeft zij voor wat ze doet. Daar kun je alleen maar heel veel bewondering voor hebben.

Na Sevilla zijn we ook nog op bezoek geweest bij Galgos en familia. Daar zijn we al vaker geweest en dit is een kleine galgo shelter met een capaciteit van 38 honden en nog een aardig aantal pleeggezinnen voor gewonde en angstige honden.

Argos4 Goed georganiseerd met ca. 70 vrijwilligers en aardig wat buitenlandse organisaties die hen ondersteunen en honden adopteren, waaronder Greyhounds Rescue Holland sinds het begin van de oprichting. In 2016 zijn er ongeveer 85 honden van hen naar Nederland en België verhuisd via GRH.

Ook hier petje af voor al het harde werk en de gedegen organisatie waardoor het heel prettig samenwerken is en alles op alles gezet wordt om de honden een goed nieuw thuis te geven.

Na de overstroming in december is met man en macht alles weer opgeruimd en veel dingen weer vervangen en is het weer back to business.

 

En als je dan aan het eind van je trip op luchthaven Málaga nog twee honden mee naar hun adoptanten mag nemen van de shelters Huella Verde Olvera en Galgos del Sur en nog snel even bij kunt praten met de oprichters van deze shelters kun je met een tevreden gevoel naar huis.