Al een aantal maanden geleden kregen we te horen dat de Katholieke Scholengemeenschap Etten Leur (KSE) van plan was een project voor verschillende doelen op te zetten. Het was spannend, want een van de goede doelen was Greyhounds Rescue Holland.

 

Een aantal weken geleden was het feest voor ons. We hadden gehoord dat wij een van de gekozen goede doelen waren. De grote dag waarop een heuse actie werd gehouden was vrijdag 21 december 2018.

Op vrijdag 21 december hebben de brugklassers van de KSE zich ingezet voor 3 verschillende doelen. De leerlingen maakten kerstkaarten voor de verzorgingstehuizen in Etten-Leur en zamelden geld in voor twee goede doelen. Het eerste doel was het Malawi-project, een vrijwilligersreis van leerlingen uit de tweede en derde klas van de KSE en hun ouders naar Malawi, een zeer arm land in Afrika. Het tweede doel was Stichting Greyhounds Rescue Holland, een organisatie die zich inzet tegen de uitbuiting, mishandeling en voor de opvang van windhonden (galgo’s en podenco’s) in Spanje. Galgo Iván mocht mee als ambassadeur van de stichting. Hij genoot zichtbaar van alle aandacht.

De leerlingen hebben door middel van een sponsorloop geld ingezameld voor beide doelen. Ondanks het slechte weer bleven de leerlingen gemotiveerd. Naast de sponsorloop, zamelden de leerlingen ook geld in door koffie/thee/chocomel en allerlei lekkernijen te verkopen. Daarnaast gaven zij voorlichting en deelden zij flyers uit bij de speciaal hiervoor ingerichte kraam. Het onderbouworkest zorgde voor muziek.

De aanloop tot deze grootse actiedag en de actiedag zelf hebben het onvoorstelbare bedrag voor Greyhounds Rescue Holland opgeleverd van ruim € 3.500,-! En het is nog niet afgelopen. Diverse activiteiten lopen nog een aantal maanden door.

KSE, ouders, leerkrachten, leerlingen en alle andere mensen die een steentje hebben bijgedragen, heel hartelijk bedankt namens alle shelters in Spanje die zich dag en nacht inzetten voor de redding van deze honden en natuurlijk ook namens alle vrijwilligers van Greyhounds Rescue Holland!