Dit is niet het eerste stukje dat ik schrijf voor de Greytnews. Er zijn al meerdere artikeltjes vooraf gegaan over diverse onderwerpen met betrekking tot “de Galgo” en stichting GRH.

Zo ging het ene artikel over waarom een zwarte, afgedankte Galgo “racehond” absoluut kansloos is op een normaal leven, (überhaupt een leven) na zijn of haar rencarrière. Daar zat begrijpelijk de vraag aan vastgekoppeld of potentiële adoptanten serieus wilde nadenken over het adopteren van een zwart exemplaar.

Geweldige vrijwilligers

Ook de al wat oudere verschopte lieverds die een tijdelijke thuis hebben gevonden in één van de geweldige Spaanse shelters met de net zo geweldige vrijwilligers, zijn voor het voetlicht gekomen en op die manier heb ik hopelijk een bijdrage kunnen leveren aan het kans geven op geluk voor deze oudere honden die zó verdienen dat zij zich in dat allerlaatste stuk van hun rottige leven, mogen wentelen in iets wat men “dierenliefde” noemt!

Verder heb ik aan onze “kleinhond” Lizzy (snapt u?) wel eens een stukje gewijd. Die lekkere schat is al jaren geleden met heel veel liefde opgenomen in het gezin van onze dochter en schoonzoon (en hun kinderen) en over haar viel heel wat te schrijven. Goeds, enkel goeds! Met haar rare voortandjes, die ervoor zorgen dat het net lijkt of ze kan lachen, haar enorme welkomstgroet met poten in de lucht als je binnenkomt en haar lieve spitsige neus eeuwig in de vuilnisbak!

Bikkel

En nu………………. heeft het nieuwste Spaanse exemplaar zijn intrede gedaan in huisje Versluijsje en over hem valt nog heeeeeeeeeeeeel veel te schrijven. Ik doe het voorlopig even af met de mededeling dat ook déze schobbejak ons aan het lachen maakt want hij heeft OREN, zo heeft u ze nog niet eerder gezien! Het is jammer dat ze slechts één kant op vliegen want anders kon hij er handig richting mee aangeven! Ze zijn werkelijk uniek en te cute voor woorden!
Als je Bikkel zegt, zeg je hahaha oortjes! Hij heeft ook nog enorme lange slungelpoten en loopt daarmee ook min of min als een slungelige teenager. Groot, heel groot gaat hij worden denken wij maar hij is vooral lieflieflieflief!

Stokoude Chihuahua

Dan is er nog de blinde, stokoude Chihuahua, de blinde kat maar gelukkig óók nog een ziend poezenbeest. Voorts nog wat vissen en de dieren vinden hun vriendjes reuzegezellig. Alle dieren samen is geen probleem en dat geeft aan dat het heel belangrijk is hoe je met ze omgaat. Geen stress en veel tijd, liefde en geduld in investeren is nr 1! Neem dus een dier weloverwogen. Weet dat je er erg veel energie etc. in moet steken maar wat je aan wisselgeld terug krijgt is onbetaalbaar!