Afscheid van Jacey

Het is zondag 14 december. Onze Galga Jacey is ziek. Heel ziek. In de nacht van zondag op maandag gaan we met haar naar de dierenarts. Die vertelt ons dat ze niets meer voor haar kan doen. We nemen afscheid van Jacey. Galga Ruma blijft alleen achter en is verdrietig. Net als wij.

Ruma mist haar maatje

Ruma blijft nog lange tijd van slag. Ze is het niet gewend alleen te zijn en het is duidelijk dat ze een maatje nodig heeft. Maar wanneer weet je of het tijd is voor een nieuwe hond? Voor ons was dat het moment waarop we het verhaal van Hola lazen op de website van GRH.

Het verhaal van Hola

Hola zwierf op een industrieterrein in Sevilla, samen met nog één overgebleven pup. Moeder en dochter werden gelukkig opgevangen in Arca, een shelter in Sevilla. Hebben we plaats voor Hola? Natuurlijk hebben we plaats voor Hola, zowel in ons huis als in ons hart! We namen snel contact op met Greyhounds Rescue Holland en toen bleek dat Hola nog steeds in de shelter zat! De adoptie was snel geregeld en we keken vol verwachting uit naar de komst van onze Hola.

Te weinig vluchten

Niet veel later mailde Joke Langeveld van het adoptieteam me dat het even zou kunnen duren voor Hola poot op Hollandse bodem zou kunnen zetten. Er waren namelijk weinig vluchten én vluchtbegeleiders. Tot mijn grote verbazing voegde Joke aan haar verhaal toe dat we haar natuurlijk ook zelf konden halen uit Spanje. Een hond zelf halen in Spanje? In Sevilla nota bene…! Het moest niet veel gekker worden!

Zelf ophalen?

Toch maar gauw even kijken hoe ver weg Sevilla precies is. Met de auto was het maar liefst 2200 km. Het was dus absoluut geen optie Hola met de auto te halen. Met het vliegtuig dan? Misschien zouden we er een citytrip Sevilla van kunnen maken? Maar dat is een goed idee! En zo geschiedde…

Sevilla, here we come!!

Op donderdag 8 januari vloog ik samen met mijn moeder naar Sevilla. Alles verliep volgens plan en om 14.00 zaten we heerlijk aan de tapas in het oude centrum van Sevilla. Het was er 19 graden en het was daarom perfect weer om de stad te bekijken. Hoewel we genoten van de prachtige stad, waren we vooral bezig met het doel van deze reis: een hondje de kans geven op een nieuw leven en haar meenemen naar huis. De volgende dag was het dan eindelijk zover; we zouden Hola eindelijk ontmoeten! Een bang, onzeker hondje liep samen met haar verzorgers in de richting van het vliegveld. De drukte en de toeterende taxichauffeurs maakten haar nog banger. Maar uiteindelijk kwam Hola een beetje bij. Wat was ze lief!

Neva vliegt mee terug naar Schiphol

Na uitgebreid met de vrijwilligers over Hola en over de zwerfhondenproblematiek van Spanje te hebben gesproken, was het tijd om Hola in te checken. We kregen hierbij alle hulp van de vrijwilligers, wat natuurlijk heel fijn was, aangezien we nog nooit eerder met een hond gevlogen hadden. Op vrijdag 9 januari om 16.20 landt ons vliegtuig. Niet veel later kunnen we Hola, inmiddels omgedoopt tot Neva, mee naar huis nemen.

Goed geregeld door GRH

Neva is nu twee dagen bij ons en het gaat ontzettend goed! Ze lijkt zich al helemaal thuis te voelen. Ook Ruma is heel blij met haar komst. Was het de reis naar Sevilla waard? Absoluut! Ik zou het zo weer doen. De mensen van Greyhounds Rescue Holland hielpen ons met het boeken van de vlucht, regelden het contact met de vrijwilligers in Spanje en wachtten op ons toen we aankwamen op Schiphol. Mede dankzij de begeleiding van Greyhounds Rescue Holland en de vrijwilligers van Arca is alles zonder problemen verlopen.

Een bijzondere ervaring

Aan iedereen die ook overweegt zijn of haar hond zelf op te halen in Spanje, zou ik willen zeggen dat het een absolute aanrader is. Het is een heel bijzondere, unieke ervaring om je hond in het land van herkomst, waar haar kansen nihil zijn, op te halen en met je mee te laten reizen. Op weg naar een gelukkig leven!