Ik ben Cabify – een galgo met een missie. Ik ben namelijk op zoek naar een goed thuis – voor het eerst in mijn leven. Ik wil graag een baas die van me houdt – kunt u me helpen?

Als u Cabify roept, kom ik aangerend. Ik ben een mooie, zwarte galgo van net een jaar oud, nog vol enthousiasme en levenslust. Maar ook met een triest verhaal. Een familie die van me houdt, heb ik namelijk nog nooit gehad en eerlijk gezegd weet ik ook niet zo goed wat dat betekent. Als puppy werd ik geboren bij een galguero die me niet wilde. Een pup opvoeden, daar had hij allerminst belangstelling voor. Een goed thuis voor me vinden, kwam al helemaal niet in hem op! Ik werd zonder pardon op straat gegooid – zoek het maar uit, Cabify de Straatpup!

Gelukkig werd ik in een shelter opgenomen. Hier was ik veilig, niet meer alleen en werd er voor me gezorgd. Maar een thuis is het niet, iedereen is lief voor me hoor en ik krijg ook knuffels, goed eten, een zacht plekje om te slapen en zo. Gered van een hele nare dood op straat, maar nog steeds wachtend op een nieuw leven. En hier wacht ik al zo lang, sinds juli 2019. Ik begrijp er niets van dat er nog niemand voor mij heeft gekozen. Maak je geen zorgen, vertellen ze me hier, pups en pubers worden niet altijd zo makkelijk geadopteerd. Mensen zien soms op tegen het vele werk van het opvoeden van een onstuimige jongeling, ze vinden ze te druk voor in huis. Maar je wordt vanzelf ouder, zeggen ze, en na een jaar ben je geen pup meer. Wacht maar af, zeggen ze, jouw tijd komt nog wel, Cabify de Geduldige.

Afgelopen januari vierde ik mijn eerste verjaardag, nog steeds in die shelter. Maar wat was ik blij: ik ben eindelijk geen pup meer! Mijn tijd is eindelijk gekomen! Nu vind ik vast snel een eigen thuis, met een familie aan wie ik al mijn liefde kan geven. Ergens waar de mensen net zo dol op me zijn, als ik ben op hen. Waar ik kan lekker kan rennen en spelen met andere honden op een veld of in een bos. Vooruit, ergens waar katten leven mag ook. Ik kan niet wachten tot u me vindt, u die mij dit mooie thuis kan bieden. Ik ben Cabify, klaar voor adoptie!

Heeft u interesse? Klik dan hier voor meer informatie en foto’s van mij.