Momenteel doen de Greyhound Rescue Holland teams, vrijwilligers en sympathisanten er alles aan om de Spaanse vrijwilligers van onze shelters op afstand bij te kunnen staan. In Nederland komen de donaties al aardig op gang! Maar nu roepen wij óók de hulp in van Nederlandse particulieren, restaurants en bedrijven, die gevestigd zijn in Zuid-Spanje. Voor hulpgoederen, medicijnen, heel veel voer, donaties en waar mogelijk menskracht! Dat is hard nodig, van verschillende shelters hoorden we berichten over dramatische omstandigheden. U kunt hier over een van hen lezen.

Greyhounds Rescue Holland wordt in deze oproep gesteund door de online krant InSpanje.nl. De krant voor ondernemende Nederlanders in Spanje én vice versa. Zij plaatsten er een dringend en duidelijk bericht over, dat u hier kunt lezen.

Maar er is ook goed nieuws. Saamhorigheid, liefde, hulp uit soms onverwachte hoeken in binnen- en buitenland. Innovatieve ideeën en technologieën die voor de Coronacrisis in de la bleven liggen, blijken nu opeens snel toepasbaar te zijn.

Zo hoorden we van een van onze adoptanten die te ziek is om haar honden uit te laten dat wel 10 mensen zich aangeboden hebben hen voor haar uit te laten. Anderen lieten ons weten dat buren boodschappen voor hen wilden doen. Mensen die je niet kent en die opeens toch even naar je zwaaien of een glimlach sturen.

Mensen vanuit alle uithoeken van de wereld die elkaar lieve berichtjes
sturen, leuke en grappige videos. Alles om elkaar op te beuren en even een
stukje zonneschijn te zien. Hoe mooi is dat?

Ook komen er prachtige berichten uit het buitenland die laten zien dat de hulp aan elkaar en voor elkaar er is. Een shelter in de omgeving van Madrid heeft zich opgeworpen om honden op te vangen en uit te laten van mensen die er zelf te ziek voor zijn. Dat is vooral in een land waar honden – gelukkig niet altijd – vaak een wat andere plek hebben in het leven van de mensen, heel bijzonder. Leest u het stuk hier.

Dit alles, dus zowel de mooie als de minder mooie dingen, wilden we u niet onthouden. Maar wél met een positief en hoopvol randje!