Hallo Allemaal! Ik ben Danko! Een jonge galgo-mix, klaar voor adoptie! En ik sta werkelijke te trappelen om u te ontmoeten. Bent u een baas met goede leiderschapskwaliteiten? Dan worden we vast goede vriendjes!

Als er iemand “Danko” roept, dat kom ik er aan: Groot, Sterk, Energiek, Enthousiast en Vrolijk! Maar rustig, dat ben ik ook! Het zijn geen loze woorden, hoor, maar echt eigenschappen die bij mij passen. Mijn schofthoogte is bijvoorbeeld 72 cm! Ik ben dus echt een flinke kerel. Normaal worden galgo’s niet groter dan een centimeter of 70, maar goed, ik ben dan ook vermoedelijk een galgo mix. Heel handig is mijn lengte niet… Ik vind knuffelen namelijk heel fijn en wil dan ook graag bij u op schoot (!) kruipen. Ook op de bank neem ik veel plek in beslag, maar ’s avonds lekker samen liggen vind ik zo fijn! Dan kan ik heerlijk rustig liggen slapen, en genieten van ons samen zijn. Ik ben gewoon graag heel dicht bij u, volg u soms als een schaduw door het huis. Gezellig toch?

Maar ik ben ook heel enthousiast. Ik ben graag overal bij en kom u enthousiast begroeten. Dan vergeet ik wel eens hoe sterk ik ben, en hoe lomp groot zo’n bonk enthousiasme dan kan wezen… Een thuis met kinderen is dan ook niet mijn ding, ik zou ze per ongeluk zo maar ondersteboven lopen! Kwaadheid zit echt niet in me, ik vind het gewoon lastig om mijn enthousiasme te combineren met mijn grote lijf…

Met andere honden spelen vind ik heerlijk. Losloopweide of speelveld in de buurt? Daar maakt u me helemaal gelukkig mee! Een andere hond in huis, daar wordt ik iets minder enthousiast van… Althans, voor even vind ik dat best gezellig en gaat dat heel goed. Maar daarna komt mijn dominantie toch boven drijven… Bovendien, als ik heel eerlijk ben, heb ik ook het liefst al uw aandacht voor mezelf! Neem een voorbeeld uit het pleeggezin waarin ik nu zit. Mijn pleegmama is een gedragsdeskundige die ook trainingen geeft, en dan mag ik natuurlijk mee. Geweldig vind ik dat. Trots loop ik dan mee, en laat zien hoe goed ik het kan doen!

Eigenlijk ben ik dus een hele geweldige hond! Heb een gouden karakter, aldus mijn pleegmama. Het enige wat ik nodig heb, naast liefde en eten en zo, is een goede leider. Iemand die me duidelijk kan vertellen wat wel en wat niet de bedoeling is. Iemand die me structuur biedt, en die sterk genoeg is om me te bedaren wanneer ik in mijn enthousiasme wat onstuimig wordt. Dus bent u een goede leider? Dan wordt ik uw beste maatje!

Nog niet overtuigd? Kijkt u dan eens op mijn pagina, daar staan nog wat schattige foto’s van toen ik nog een puppy was! Dan smelt u toch meteen? Oh, en ik ben al in Nederland, dus kennismaken is zo geregeld!

Bent u benieuwd naar Danko? Klik dan hier voor meer informatie en foto’s.