In het weekend plaatsen we meestal een update met alle nieuwe honden die op de website geplaatst zijn. Door het corona virus staat dat nu helemaal stil. In plaats daarvan willen we graag de mooie, positieve en inspirerende verhalen delen van de honden die al geadopteerd zijn. Hieronder het verhaal van Dartacan.

Dartacan was een kerstcadeautje, hij kwam bij ons op 14 december vorig jaar. In het begin was hij nog erg verlegen bij andere mensen, vooral bij mannen. Hij had ook veel aanmoediging nodig om te doen wat hij wilde. Ja, je mag gaan eten. Ja, je mag drinken. Ja, natuurlijk mag je met je speeltjes spelen, enzovoorts. Hij was ook een beetje onzeker met aan de riem lopen, hij blafte dan naar andere honden en probeerde de macho uit te hangen.

Nu zijn we 3 maanden verder en wat is hij vooruit gegaan! Hij eet, drinkt en speelt met speeltjes en met onze andere adoptiehond die gered is uit Griekenland. Ze hebben samen veel plezier! Soms is Dartacan ook een beetje ondeugend en kan hij de clown uithangen. We moeten vaak om hem lachen; hij is zo’n grappige hond met zo’n positieve energie! Hij vindt het heerlijk om dagelijks te mogen rennen op het veld, daar houdt hij echt van. En andere mensen vinden het geweldig om naar hem te kijken, want het is prachtig om hem op topsnelheid te zien gaan en hij maakt schattige sprongen. Hij vindt het ook heerlijk om te knuffelen en te spelen met mijn dochter. Als hij niet aan het rennen of aan het spelen is, vindt hij het heerlijk om te slapen en knuffelen op de bank. Het is een erg gevoelige hond en ik ben ook hoog sensitief, dus we kunnen gesprekken voeren zonder te praten. Het is zo’n lieve jongen. Hij brengt elke dag een lach op onze gezichten en we zijn zo dankbaar dat we hem als hond mogen hebben!

We hadden niet eerder een galgo gehad, maar we zijn absoluut besmet met het galgo virus! We zijn helemaal verliefd op dit ras. Het zijn geen gewone honden, het zijn engelen!

Wilt u ook het mooie verhaal van uw geadopteerde Spaanse windhond delen via deze site? Of de Spaanse shelters een hart onder de riem steken met een update over uw door hen geredde viervoeter? Email dan uw foto’s en updates naar: webteam@www.greyhoundsrescue.nl met vermelding van zijn/haar Spaanse en huidige naam.