Goed zo, baas, zo is hij braaf!

 

Ik zal mij even voorstellen. Ik ben Polle, een galgo van 4 jaar, en volgens kenners (?) ben ik een van de mooiste galgo’s van Europa. Ze noemen we ook wel Polleeder, geen idee waarom!

Ik ben een geboren leider, crimineel aantrekkelijk, en heb ook nog vier zussen. Samen met hen en met de overbuurhond, en beste vriend, maken we elke dag leuke dingen mee. Je wil niet weten hoe onze baasjes soms reageren. Ik zal eens een paar dingen vertellen die ik heb meegemaakt en misschien zit er voor een van jullie nog wel een tip tussen om bij je eigen baasje te gebruiken.

We komen King, een mechelse herdershond, vaak tegen. Zijn baas schreeuwt altijd tegen hem: “PAK DE BAL!!!” King zegt dat je dat kunstje vrij gemakkelijk aan mensen kunt leren. King heeft dat ook gedaan. Je kunt het beste wachten tot jouw baasje een ander baasje tegenkomt. En als ze dan in gesprek zijn, de bal neergooien en er dan zo irritant en hard mogelijk doorheen blaffen. Moet je opletten: ze gaan dan de bal gooien. Dit kunstje kun je mensen in één middag leren. Leuke vent, die King!

Heb er nog één. Er loopt hier een teckeltje die heet Kia. Ze mag altijd op de bank en dan praat het vrouwtje tegen haar en dan kijkt Kia haar strak aan en dan denkt het vrouwtje dat Kia haar verstaat. Lachen, hè!? Ze laat het maar zo, want het levert haar aardig wat lekkers op!

Zo loopt hier ook nog zo’n uitslover van een border collie, Benton. Zijn baasjes denken dat Benton heel erg slim is. Als hij iets goeds doet, krijgt hij een beloning. Ik krijg dezelfde beloning, maar ik kijk alleen mijn baas aan met van die Hush-Puppy ogen en dan smelt hij. Ik doe er echt niks voor. Waarom zou ik?

Hé, ik moet gaan! We moeten “de baas” nog uitlaten, anders wordt hij sjacherijnig!

Tot de volgende keer!!

Polle