Vannacht (9-10 april) zijn onze twee kanjers, Jan en Marijke, vertrokken aan de dankbare maar zware taak om in totaal 5000 kilometer heen en terug naar Zuid Spanje te rijden. Onderweg bij verschillende shelters goederen te gaan brengen en aan het einde, als de bus leeg is, die opnieuw vol te laden. Dit keer met de kostbare lading van wel 8 geadopteerde honden die het geluk hebben naar een fijn thuis te reizen waar ze voor altijd mogen blijven.

Jan vertrok van huis uit, in Midden Nederland, laat in de avond en ging eerst zijn collega chauffeur Marijke ophalen in België. Daarna zijn ze samen op weg gegaan, natuurlijk beurtelings rijden en beurtelings proberen een beetje te slapen. Onderweg een paar keer gestopt vanwege de noodzaak te tanken of een sanitaire stop of om iets te eten en drinken te pakken.

Ze zijn er flink voor gegaan, om 03.30 uur kwamen ze al in de omgeving van Parijs aan, vanmiddag passeerden ze rond 14.30 uur de spaanse grens en om 16.00 uur arriveerden ze in Miranda de Ebro. Dat is hun rustplek en overnachtingsplek.

En als je er toch bent dan heb je na zoveel uur rijden wel de behoefte aan ontspanning, de benen strekken, een beetje toerist spelen en op tijd naar bed. Ook werd er al contact gelegd om de locatie af te spreken met de eerste shelter waar ze goederen gaan afleveren. Daar hopen ze morgen rond het middaguur te zijn.