Dag 2

Vanochtend rond 07.00 uur zijn de twee chauffeurs, Jan en Marijke, weer vertrokken. Vanuit Miranda de Ebro op weg naar de ontmoetingsplek bij Madrid. De shelter daar heeft geen eigen opvang en werkt uitsluitend met pleeggezinnen en dat betekent weer dat ze op andere manieren, zoals bijvoorbeeld in een opslagloods, alles moeten opslaan. Veel van hun pleeggezinnen hebben namelijk ook hulp nodig om de honden te kunnen geven wat ze nodig hebben.

Rond het middaguur kwamen ze aan en gingen ze samen met de aanwezige vrijwilligers van de shelter flink aan de slag om hun deel van de meegebrachte goederen over te laten. En het mooiste van alles……….notabene onder politiebegeleiding. Die kwamen spontaan hun hulp aanbieden en hielden alles in de gate om er voor te zorgen dat ze zonder onderbreking door konden gaan.

Na gedane arbeid is het goed rusten, dus er werd even tijd uit getrokken voor een beetje ontspanning en een gezellig samenzijn tijdens de lunch. Hierna namen ze afscheid en weer op weg naar de shelter in Cordòba. Een afstand van ongeveer 400km en daar draaien onze helden hun hand blijkbaar niet voor om. Tegen de avond zijn ze daar gearriveerd en hartelijk verwelkomd, even met iedereen de kennismaking hernieuwen en ook met de honden. veel foto’s hebben we daar nog niet van gekregen maar al wel eentje. Op dit moment hebben Jan en Marijke ongetwijfeld al heel wat meer honden geaaid en geknuffeld. Ongetwijfeld zullen ze vanavond na het diner op echte spaanse tijden moe en voldaan hun bed in duiken. Helaas zullen we dus tot morgen moeten wachten op meer foto’s van de honden.

Ze zijn nu bij de shelter waar we recent het bericht over plaatsten op de website dat er in 4 maanden tijd 70 honden uit het dodingsstation zijn gered.

Morgen is er nog een dag om alle andere taken die verricht moeten worden uit te voeren, een beetje rust, veel foto’s maken natuurlijk, de honden die meereizen naar Nederland vanuit de andere shelters begroeten plus hun begeleiders en dan zit het er eigenlijk al weer op. De terugreis begint al heel snel daarna.