Dag 4.

Gisteren hebben onze chauffeurs vooral genoten van alle honden, van de kennismaking met de honden die werden gebracht vanuit Sevilla, genoten van een samenzijn met alle vrijwilligers van de shelters.

Genoten van een gezellige lunch en ook weer een emotioneel afscheid moeten aanzien van de mensen uit Sevilla die hun lievelingen moesten achterlaten, bijna klaar om op reis te gaan maar een nieuwe toekomst, bij hun adoptiegezinnen in het verre land met het voor hen koude klimaat Nederland of België. Het was een heftige dag voor iedereen en er zijn zelfs een flink aantal tranen gevloeid. Als je je allemaal met hart en ziel geeft voor het redden, verzorgen, naar hun nieuwe thuis brengen van al deze lieve honden………..dan heb je ook heel snel een band met elkaar.

Gisterenavond ging iedereen op tijd naar bed. De honden die reisklaar zijn waren al een beetje onrustig, ze voelen namelijk instinctief aan dat er iets staat te gebeuren. Vooral Carbon, een van de geadopteerde honden, raakt iedereen diep. Zij heeft maar 3 poten en ondanks dat ze zich wonderwel daar op kan redden is zij toch een hond wiens verleden iedereen extra veel doet.

Dag 5.

Na een goede nachtrust was het vanochtend vroeg op staan, ontbijten en alle honden veilig de bus in. Daarna begon voor onze chauffeurs, Jan en Marijke, het eerste deel van de thuisreis en voor de honden het eerste deel van de reis op weg naar hun nieuwe toekomst. De reis vandaag ging naar Valencia, de shelter waar ook nog twee geadopteerde honden worden opgehaald.

Rond 16.30 uur arriveerden ze in Valencia en werden ze door Carla Ponsini en een koor van hondengeblaf hartelijk welkom geheten na een reis van ruim 5.5 uur. Voor de honden in de bus was er meteen een flinke bak water, eten en tijd om lekker de pootjes te strekken. Er is gespeeld, foto’s gemaakt, gegeten, lekker in de zon gezeten en genoten van spelende en luierende honden.

Dit is hun laatste avond op een rustplek voor de honden en voor onze chauffeurs. Morgen in de loop van de dag begint de grote reis, het grote avontuur. Op weg naar Nederland en voor de honden vooral op weg naar een onbekende toekomst in een liefdevol nieuw gezin voor altijd.