Alle honden die met de bus mee mogen zijn nu bij elkaar. Ze hebben allemaal de hele dag enorm genoten, gespeeld, geknuffeld, uitgerust alsof ze weten nog een lange zware reis voor de boeg te hebben, lekker gegeten omdat Carla Ponsini notabene zelf had gekookt voor alle honden. Dat was smullen!

Het blijft wonderbaarlijk dat het allemaal zo vreedzaam gaat. Tenslotte hebben we het over honden die elkaar niet kennen, van in totaal 4 verschillende shelters. Alles ging goed, geen verkeerd woord (grom of blaf) was aan de orde. Onze chauffeurs, Marijke en Jan, hebben het er ook nog van genomen. Ze hebben genoten van de omgeving, natuurlijk ook van de honden, een paar gezellige uurtjes met Carla doorgebracht en uiteindelijk was het rond 15.30/16.00 uur tijd om alle honden veilig in hun benches te plaatsen in de bus. Alles moest natuurlijk dubbel worden gecontroleerd en nagekeken. Nog een check of alles met de bus in orde lijkt te zijn, zijn de bakken er voor water voor de honden, is de bus volgetankt, branden er geen waarschuwingslampjes en ga zo maar door.

Uiteindelijk was het tijd om te vertrekken en werd er geëmotioneerd afscheid genomen. Een lange reis voor onze chauffeurs van 19 uur en een groot avontuur voor alle 8 geadopteerde honden is begonnen.

Ongetwijfeld zitten alle adoptanten thuis nu al de uren af te tellen, want morgenmiddag is het zo ver. Volgens de huidige planning zal de bus dan tussen 14.00 en 15.00 uur het terrein oprijden met zijn kostbare lading.