Dag 5-6.

Met wat vertraging werden woensdag 8 honden in Malaga in de benches gedaan en in de bus getild. Vervolgens ging de bus naar Cordóba om nog één andere hond op te halen en na in de shelter daar weer erg warm te zijn ontvangen en even uitgerust te hebben, vertrokken de mannen. Op weg om via Madrid, Perpignan, Parijs, Brussel, Antwerpen en Rotterdam naar Ter Aar te rijden.

Oorspronkelijk was het tijdschema dat ze daar donderdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur zouden aankomen, maar als gevolg van alle vertragingen veranderde de planning en uiteindelijk arriveerden ze tegen 17.00 uur.

Het is altijd weer spannend en vermoeiend, voor de mannen die een bijzonder kostbare lading vervoeren, maar natuurlijk vooral voor de honden die het onbekende tegemoet gingen. Nog niet wetende dat het mooiste deel van hun leven bijna zou gaan beginnen. In Ter Aar werd het naarmate de tijd vorderde steeds spannender voor alle adoptanten die blij en opgewonden aan het wachten waren en we zagen dan ook héél wat stralende ogen toen de bus eindelijk het terrein op kwam rijden.

De honden werd eerst wat rust gegund en mochten in de grote paardenbak zonder teveel toeschouwers heerlijk snuffelen en alles even doen wat ze moesten doen, voordat de adoptanten er allemaal bij mochten om bij “hun” hond te zijn.

Rond 18.00 uur vertrok de eerste richting huis en een goed uur later kregen we van de eerste mensen die al mét het nieuwe gezinslid thuis waren aangekomen foto’s waarop we duidelijk konden zien dat een vermoeide maar blije hond “thuis” was…………hoewel de honden natuurlijk nog even aan het idee moeten wennen dat dit echt hun eigen familie is.

Wij, de aanwezige vrijwilligers, hebben met vereende krachten alles opgeruimd en toen was het voor iedereen tijd om naar huis te gaan. Het was alle inspanningen weer dubbel en dwars waard en natuurlijk gaat de bus ook volgend jaar weer rijden.

Helemaal onder aan deze pagina, dus na alle andere dagen, foto’s en video’s vindt u een compilatie van de foto’s van de aankomst in Nederland.

Dag 4.

Alle hulpgoederen zijn inmiddels uit de bus en vandaag was er de rit naar Malaga. Bij de shelter daar wordt overnacht. Verder was het vandaag nodig om alle administratie zoals de traces definitief te maken en bevestigen, waardoor de pleeg- en adoptiehonden die naar Nederland komen morgenochtend de bus in kunnen en de rit richting huiswaarts kan beginnen.

We hebben voor u ook een filmpje toegevoegd waarin te zien is hoeveel hulpgoederen er zijn afgeleverd aan de shelters. De shelters zijn enorm dankbaar voor alle bedrijven, particulieren en zelfs enkele dierenartsen die hier aan hebben bijgedragen.

Dag 3.

Nadat de mannen – ondanks de ongerustheid of de bus snel gerepareerd zou kunnen worden – een goede nachtrust mochten genieten volgde vandaag een dag van gespannen wachten en vooral ook een dag van genieten van de kennismaking met heel veel van de honden in deze shelter. Ze hebben er met volle teugen van genoten en zelfs in hun appartementje kwamen regelmatig een of meer honden even op bezoek.

Tussendoor zijn de mannen met een geleende bus nog naar een van de andere shelters gereden, waar hulpgoederen moesten worden gebracht.

Ook kwamen er twee nieuwe honden binnen, ze mochten dus ook meemaken hoe dat gaat. Broodmager, timide, te neer geslagen, in de war, niet wetende wat hen hier zou worden aangedaan en nog geen idee dat het vanaf nu juist goed met hen zou gaan. De mannen verklappen het natuurlijk niet, maar ongetwijfeld zaten ook bij hen de emoties hoog om te zien hoe er gelukkig weer een gered was.

Aan het einde van de dag kwam eindelijk het goede nieuws. De bus was gerepareerd en dat betekent dat morgen de reis naar Malaga kan beginnen. Alle honden die woensdag mee gaan met de bus op weg naar Nederland zullen morgen al naar Malaga komen om woensdag op tijd te kunnen vertrekken.

Dag 2.

Vandaag zijn onze kanjers heel Spanje doorgereden en het is erg spannend geweest. Tropische storm Leslie ging tenslotte vandaag over het land. Gelukkig hebben de mannen daar uiteindelijk weinig tot geen last van gehad, want in de loop van de dag bleek dat Leslie wat verschoven was.

Doel was vandaag de shelter Galgos del Sur in Cordóba te bereiken, maar vóór aankomst betekende het nog enkele uren door de bergen. Met een heel zware wind of zelfs storm had dit tot heel wat uurtjes vertraging kunnen leiden.

Vanmiddag om 16.00 uur kwamen ze aan en werden warm onthaald door enkele vrijwilligers van de shelter. Binnen de shelter is ook een simpel ingericht appartement en daar mochten de mannen gebruik van maken. Deze heren waren nog niet eerder in een van de shelters geweest, dus een rondleiding en kennismaking met een aantal van de geredde honden kwam ook aan de beurt.

Daarna doemde het volgende probleempje op. De bus vertoonde problemen. Natuurlijk meteen af laten slepen naar een garage, het is nu dus afwachten wanneer de bus gerepareerd is. De bedoeling is dat de heren morgen vertrekken richting Olvera en daarna Malaga, maar het is de vraag of dát wel gaat lukken!

Dag 1.

Afgelopen nacht is onze bus met twee stoere kanjers aan het stuur weer vertrokken naar Spanje. Ze zijn vanochtend heel vroeg nog gestopt in België om nog meer in te laden en toen zat de bus werkelijk helemaal vol.

We kregen nét om 16.00 uur te horen dat ze de Spaanse grens al zijn gepasseerd en op weg naar het zuiden. Nog eventjes en dan een nachtje rust.

Het zal zoals altijd spannend worden en ook erg vermoeiend. Ze gaan naar verschillende shelters om de broodnodige hulpgoederen af te leveren en volgende week woensdag vertrekken ze weer.

Dit keer met een bus zonder hulpgoederen, maar met 8 honden (waaronder twee pleeghonden) die hier in Nederland zijn geadopteerd en de aankomst is volgens de huidige planning donderdag 18 oktober a.s. ’s middags. We zullen proberen u dagelijks op de hoogte te houden.