Nog de beste wensen voor 2020, voor een mooi nieuw jaar. Graag wil ik een momentje van uw tijd om u te vertellen over mijn liefste wens, over mijn hoop. Het is heel simpel, eigenlijk, alles wat ik wil, is een fijn en veilig thuis… Zou u mij kunnen helpen zoeken?

Mijn naam is Hofnir. Ik ben een drie jarige galgo met een mooie, donkere vacht. Van nature ben ik een lieve, aanhankelijke, rustige jongen. Maar mijn eerste kennismaking met mensen was geen fijne en mijn eerste baas was een tiran. Zó slecht werd ik behandeld, door alle mensen die ik kende, iedereen die bij me in de buurt kwam leek tegen mij te zijn. Geen idee waarom, ik deed hard mijn best, zo hard als ik kon… Maar goed genoeg was het nooit. Dus werd ik op straat gedumpt en moest ik daar voor mezelf zien te zorgen. Nou, dat valt niet mee! Gelukkig zit ik nu in een shelter, en heb ik hoop…

In de shelter zijn de vrijwilligers aardig voor me, maar dat zijn toch ook mensen? Ik snap de wereld om mij heen niet meer zo goed… Kunnen mensen dan toch aardig zijn? Ik wil het zo graag geloven, maar wat vind ik dat spannend! Ik wil ze zo graag vertrouwen, en raap telkens al mijn moed bij elkaar. Maar wat zou het fijn zijn als ik in een rustig, fijn gezin zou kunnen wonen. Waar elke dag dezelfde, lieve mensen zijn. Zodat ik ze goed kan leren kennen. Want hoe meer tijd we samen doorbrengen, hoe sneller ik zal kunnen leren om u te vertrouwen. In een shelter duurt dat allemaal een stuk langer. Dus hoop ik dat ik gauw geadopteerd wordt…

Ik hoop dat ik gevonden word door baasjes met ervaring met Spaanse galgo’s. Die ons gedrag en onze onzekerheid kennen – want dan weten ze ook hoe veerkrachtig wij galgo’s zijn en hoe we onze onzekerheid kunnen overwinnen. Zo lang ik maar een baasje vind die me met geduld en positieve aanmoediging kan overtuigen om te leren vertrouwen – dan weet ik zeker dat ik uit mijn schulp kan kruipen. Een stabiele roedel zou ook wel fijn zijn, dan kan ik me optrekken aan de andere honden en me nog ietsjes sneller thuis gaan voelen. Kent u misschien zo’n baasje voor me? Of zo’n gezin? Ik hoop dat ze me snel zullen vinden! Maar dat hoop ik al een jaar…

Helpt u me hopen? Zoekt u mee naar een fijn thuis voor me? Of kunt u me wellicht zelf een veilig, liefdevol en geduldig onderkomen bieden? Als u me beter wilt leren kennen, klik dan hier voor meer informatie en foto’s.