Lieve en aandoenlijke Scarlett werd op 4 feb 2020 gevonden. We weten het nog niet zeker maar we schatten dat ze ongeveer 3-4 jaar is. Nagenoeg alle galgo’s die we redden hebben een heel naar verleden, maar dat van Scarlett is wel heel erg. Ze was zo enorm verzwakt en vermagerd dat ze niet meer kon lopen. Deels werd dit ook veroorzaakt door een grote open wond in een van haar poten. Momenteel verblijft ze in een kliniek, ze is er zo erg aan toe dat we alles hebben opgeschoven voor de behandeling die ze nu in het begin het hardste nodig heeft.

Scarlett is een middelgrote galga, als ze gezond zou zijn dan was haar gewicht waarschijnlijk ongeveer 22 tot 24 kg. Ze weegt helaas slechts 14 kg. Inmiddels weten we dat er én sprake is van een oude breuk die slecht geheeld is én de al genoemde open wond én een vrij recente breuk. Die zit echter op een heel lastige plek. Om te weten of dit op de normale manier kan gaan helen moet er eerst nog een special Xray worden gemaakt. Dat is dus nog spannend.

Natuurlijk weten we op dit moment nog niets over haar karakter, de uitslag van het algemene bloedbeeld is nog niet binnen, ze is nog niet getest op de vaak voorkomende mediterrane ziekten. Alles hangt af van alle uitslagen om te weten hoe we haar het beste kunnen helpen en laten genezen.

Update maart 2020: Scarlett is helemaal opgeknapt. De operatie is goed geslaagd en allevier haar pootjes zijn er gelukkig nog. Inmiddels is ze ook geadopteerd en haar forever home is in Zwitserland. Ze kan nog niet reizen om de bekende feiten die momenteel nagenoeg heel Europa treffen, maar haar adoptiegezin zit al met ongeduld op haar te wachten!