Na meer dan een jaar wachten, door niemand gezien, door niemand naar gevraagd, over het hoofd gezien……….kwam er eindelijk iemand die Gades wél zag. Meteen hopeloos verliefd en ja, hij werd geadopteerd en zelfs door zijn nieuwe familie zelf opgehaald in Sevilla op 8 april 2019.

Ja, je hebt het voor elkaar hoor!….zei ik een paar weken geleden tegen een van mijn collega vrijwilligers. Ik wilde allang heel graag een tweede hond, mijn collega liet me tijdens de wandeling einde maart de foto van Gades zien en het stukje op de site. Manlief was nog niet over de streep, maar toen hij Gades zag én het stukje las was hij verkocht. Smoorverliefd.

Het ging allemaal enorm snel. Omdat ik pas twee jaar geleden een hond zelf heb geadopteerd hoefde er geen nieuw huisbezoek te worden gedaan, de shelter gaf groen licht, hij was immers nog beschikbaar, dus binnen enkele dagen stond er al geadopteerd achter zijn naam. En ja, geadopteerd door ons!!

Al snel besloten we dat ik hem zelf zou gaan halen. Hij had met het bustransport mee kunnen komen op 16 april, maar ik wilde liever niet zo lang wachten en bovendien kwam het in ons gezin beter uit hem eerder te halen. Dus vlucht geboekt, in de nacht van 7-8 april om 4 uur met de taxi vertrokken naar Schiphol, vol stress. Want………….hoe zou het zijn, hoe gaat het daar, heb ik wel echt de klik met hem die ik hoop te hebben, is hij misschien wat angstig, vindt hij mij wel leuk.

Het kwam al snel goed. Beatriz kwam me na aankomst in Sevilla ophalen en we gingen eerst naar het doghotel. Sjonge, de zenuwen gierden nog door me heen maar verdwenen werkelijk als sneeuw voor de zon toen ik Gades voor het eerst zag. Hij was niet bang! Hij was speels! Hij vond me meteen lief! Hij wilde knuffelen! Oh, zoiets had ik nog nooit meegemaakt.

Al met al is het een intensieve, emotionele dag geweest. Toen we Gades hadden bezocht begon ik meteen te bedenken hoe ik al die honden mee zou kunnen nemen. Toen een diepe discussie bij de lunch, toen naar het puppy huisje, daar kreeg Beatriz me bijna niet meer weg. Al die dieren die alleen geaaid willen worden, het breekt mijn hart.

Daarna hebben we een hondje met gebroken pootjes naar een adoptant gebracht. Onderweg heeft het arme diertje me ondergeplast en twee keer onder gepoept. Wat een avontuur, wat een emoties, ik ben er werkelijk ondersteboven van. Uiteindelijk was het tijd om terug te keren naar de luchthaven dus werd Gades opgehaald. Het had flink geregend de hele dag en Gades vond het nodig om me enthousiast en uitgebreid te komen begroeten, met twee grote modderpoten tegen me opspringend. Het manneke wist dat hij met me mee mocht, maar had nog niet helemaal in de gaten dat de komende uren in het vliegtuig voor hem toch een stuk minder leuk zouden zijn.

We zijn er eindelijk, op de luchthaven. Gades is ingecheckt, het vliegtuig binnen gebracht. Met ruim een uur vertraging ga ik nu naar de gate met kleding vol met “souvenirs” van verschillende honden. Wat zullen mijn medepassagiers blij met me zijn bedacht ik me toen, dus uit voorzorg maar in de tax free shop maar een klein flesje parfum gebruikt (en me er mee besprenkeld) om te voorkomen dat ik bij de gate geweigerd zou worden. Wat een dag, wat een ontmoetingen en emoties. Ik ga nu een paar uurtjes uitrusten en als ik dan de aankomsthal in loop hopen dat ons nieuwe gezinslid mijn man net zo leuk vind dan mij. Ik heb er alle vertrouwen in.

Om 00.47 uur eindelijk geland op Schiphol en gelukkig werd Gades al vrij snel naar me toegebracht. En ja, mijn man, mijn dochter, onze hond Vega én natuurlijk de vrijwilliger van GRH stonden al op me te wachten. Niet te geloven hoe dit fantastische manneke op hen allemaal reageerde en omgekeerd.

Na een korte rusttijd op weg naar de auto, op weg naar het foreverhome voor Gades. Laat in bed allemaal, twee keer er uit geweest voor ons nieuwe gezinslid, hij heeft wat onwennig liggen slapen bij ons op bed. Vanochtend kroop hij na de ochtendwandeling al even bij dochterlief op bed en ging wat later bovenop mijn man liggen………al een stuk ontspannener. Een geweldig begin, vooral als je er rekening mee houdt hoe onwennig en spannend zo’n vliegreis is.

Wat zullen we het fijn hebben met elkaar en heel veel jaren lief en leed kunnen delen.