De reu zachtmoedig en trouw, zoekt jou ……

De Reu

De reu. Zelf heb ik er vijf. Vijf reuen in één huis. Als ik dat zeg tegen mensen krijg ik vaste prik dezelfde reacties.

” Oh?? maar teefjes zijn toch veel liever”.

Of ik krijg de reactie ” plassen die niet de hele dag je huis onder?”.

Vol verbazing geef ik keer op keer antwoord met ” Nee! Reutjes zijn fantastisch”

Natuurlijk moet je niet vijf baasspelers in 1 roedel zetten en ook geen vijf angsthazen maar geldt dat niet voor welk geslacht dan ook? Plassen, dat doen die van mij gewoon buiten, op een spanningsplasje zo nu en dan daargelaten maar dat staat los van hun geslacht. Ik ervaar juist de reuen als zeer zachtmoedig. Ja ze spelen wild maar daar kunnen de galgo teefjes ook wat van.

Bitchy zijn ze nooit dat laten ze aan de vrouwtjes over. Soms is het even hallo ik ben “the man” gedrag maar dat is altijd van zeer korte duur. Ik heb vijf mannen in huis naast mijn eigen mensen man en dat zijn 20 pootjes op 1 buik.

Als je galgo bent en reu en niet heel piep jong ( pup) of juist heel oud dan val je in de categorie “onzichtbaar”. Zo noemen de vrijwilligers in de shelter ze vaak.

Ze worden niet gekozen. Dat vooral door het vooroordeel dat mensen hebben over die geweldige lieve reuen. Dus wil jij kiezen voor een ” Spanjaard” kijk dan naar de karakteromschrijving en indien aanwezig naar de voorkeur van je eigen hond. Ervaring leert ook dat galgo’s onderling elkaar beter begrijpen dan andere rassen. Hoewel onze twee kleine Spanjaarden zich  echte galgo’s wanen. Zij spelen net zo hard mee en zijn volledig geaccepteerd.

Ons adoptieteam of pleegteam kan u adviseren welk type hond bij uw gezin/ roedel/ hond past. Mocht u verliefd worden op een foto van een reu op onze site laat dan mogelijk aanwezige vooroordelen los:)

Trotse voorzitter van GRH en roedel leider van vijf reuen.