Fase 1, de binnenkant

De eerste keer dat wij de GRH bus zagen was hij deze zomer onderweg in Spanje, we troffen hem bij Carla Ponzoni’s Shelter. De bus was al onderweg vanuit Malaga met 3 honden en hier zouden er nog eens 4 honden bij komen en dan in Madrid nog 3 stuks, daarna linea recta naar Poortugaal in Nederland waar ze door hun nieuwe baasjes opgewacht werden. Toen was het nog een transport bus met een heleboel metalen honden benches erin zoals jullie op de foto’s kunnen zien.


Voor de chauffeurs maar vooral ook de honden was dit niet altijd een pretje, meer dan 2000 km lang veel geratel en getril van al die metalen kooien achterin de bus….

Die tijd is echter voorbij,….. Jan, de transportman, heeft er een “Dreamliner” van gemaakt. Jan is zelf ook een ervaren chauffeur van de bus heen en weer naar Spanje dus hij wist precies wat er nodig was. Geheel op maat gemaakte kooien waarin de honden comfortabel hun reis kunnen maken op weg naar hun nieuwe bestaan! Omdat er nu veel beter van de ruimte in de bus gebruik gemaakt wordt kunnen er nu in plaats van 11 tot wel 18 honden in één keer mee terug naar Nederland. En geen gekmakend getril meer voor de honden en chauffeurs maar gewoon “cruisen” aircootje aan, en gaan met die banaan!Jan is bijna klaar met het interieur van onze GRH dreamliner en daarna wordt de buitenkant aangepakt. Hier zullen mooie GRH stikkers en logo’s opkomen en ook wat deukjes zullen eruit gehaald worden. Hier volgen later nog wat foto’s van.

Enne Jan,…. alvast ontzettend bedankt voor je geweldige werk!

U kunt begrijpen dat dit wel een fikse investering is voor Greyhounds Rescue Holland, zeker in deze tijd van de 2e golf van Covid 19 waarbij wij tijdelijk geen eigen transporten mogen uitvoeren. Aangezien het jachtseizoen in Spanje nu weer begonnen is en er veel Galgo’s afgedankt zullen worden betekend dit dat externe partijen onze transporten moeten uitvoeren, dit kost veel geld dus als u nog een donatie kunt doen aan Greyhounds Rescue Holland stellen wij dit natuurlijke erg op prijs!
De gele “doneer” knop staat rechts bovenaan deze pagina in de zwarte balk.