De drie musketiers – Marea, Boeddha en Doris – zoeken een eigen thuis. Zij wonen nu al een tijdje samen in een pleeggezin, maar willen heel graag verhuizen naar een eigen gezin, waar ze voor de rest van hun leven mogen blijven. Graag stellen we ze opnieuw aan u voor, en vertellen we u waar ze van houden! Hun karakters zijn heel verschillend, dus er zit vast een lieverd tussen die wel binnen uw gezin past! …En ze zijn al in Nederland, dus een kennismaking is zo geregeld!

Marea (rechts op de foto) is een beige galga van zo’n 7 jaar, en de enige van de drie die nog maar recent in Nederland is – al daar merk je bijna niets van. Knuffelen en aaien vindt ze heerlijk en ze geniet hier eindeloos van. Maar slapen is haar grootste hobby en ze is kampioen bankhangen; zij doet dit minimaal 20 tot 21 uur per dag! In huis is ze dus heel relaxed en merk je eigenlijk niet dat ze er is. Maar zodra ze de riem hoort, komt ze overeind. Buiten loopt Marea gracieus en sierlijk over de straat en ze blijft keurig netjes in de roedel lopen. Lekker aan de lange lijn of op de grote omheinde weide rennen vindt ze prachtig en dan laat ze graag zien hoe snel ze is. Marea is heel sociaal tegenover elke soortgenoot en begroet iedereen voorzichtig en vriendelijk. Bij vreemde tweevoeters kijkt ze eerst even de kat uit de boom, maar ook hierin wordt ze al veel opener. Binnenshuis met de andere honden haar plaats delen vindt Marea niet echt nodig, maar accepteert het wel.
Marea zou het beste tot haar recht komen bij een gezin met wat oudere kinderen of misschien een 50+ die graag wandelt. Ook voor iemand in een scootmobiel is ze super geschikt. Ze zou wel graag een stabiel viervoetig vriendje of vriendinnetje hebben. Momenteel leeft ze samen met 3 Vlaamse Reuzen en die negeert ze volkomen.

Boeddha (midden op de foto) is een super gevoelige podenco, maar er zit werkelijk geen kwaad in deze prachtige en lieve reu. Hij is volgzaam en nog wat onzeker, maar hij is heel leergierig en begint steeds stoerder te worden. Hij heeft veel aanmoediging nodig bij nieuwe dingen ontdekken. Boeddha heeft nooit geleerd hoe hij zonder geluiden moet communiceren en heeft voor veel emoties kleine lieve geluidjes, waarmee hij iets duidelijk probeert te maken. Hij heeft de neiging om te blaffen bij onzekerheid en opwinding, maar een kort “stil en af” is al voldoende om hem te stoppen. Hij wordt inmiddels getraind met de BAT – methode en dat gaat steeds beter: zijn neiging tot blaffen wordt steeds minder en met tijd en training kan dit helemaal over gaan. Buiten heeft hij geen angsten zolang hij bij de roedel is en mag graag lange stukken wandelen. De sleutel hierbij is blijven lopen, want wil je een gesprek beginnen met een voorbijganger, dan maakt Boeddha er een groot orkest van.
Boeddha zou het uitstekend doen bij rustige en sportieve mensen, die weten hoe ze een onzekere hond kunnen stimuleren. Mogelijk kunt u met hem gaan flyballen of Agility proberen, dat zal hem zeker goed doen. Ook zou hij het heel erg fijn vinden om een stabiele viervoetige vriendin te hebben in zijn nieuwe thuis. Vanwege zijn gevoelige aard kan hij niet zo goed omgaan met (jonge) kinderen. Met katten en konijnen kan Boeddha het prima vinden.

Doris (links op de foto), een mooie galga van ruim 6 jaar, is altijd enthousiast en vrolijk – net een pup in een volwassen lichaam. Toen Doris in het pleeggezin kwam, bleek al snel dat ze weinig had geleerd! Oh, ze kon zitten, liggen en pootje geven, maar had geen enkel besef hoe ze zich hoorde te gedragen in een gezin. Ze sloeg ter begroeting met haar lange poten, en was als een stormram die overal doorheen moest. Het meisje was over-enthousiast en smeekte om liefde en aandacht, wat conflicten opleverde met mensen en andere huisdieren (met spelen, begroeten, voerbak nijd etc.). Maar dankzij regels en regelmaat heeft ze geleerd hoe het wel moet. Ze gedraagt zich nu echt lief en zoekt veel oogcontact voor bevestiging of ontkenning van haar gedrag. Delen is nog steeds niet haar hobby en dit is opgelost door haar gecontroleerde speelkwartiertjes te geven. Hierna worden alle speeltjes en knuffels weer opgeruimd zodat er geen conflicten ontstaan. Voor haar mens doet Doris alles en ze is een enorme knuffelkont, samen lekker bankhangen is haar grootste hobby.
Doris is op zoek naar een sportief gezin dat graag wandelt. Zij loopt het liefste met haar neus over de grond te snuffelen en kan hier maar niet genoeg van krijgen. Voor kleine kinderen is Doris te enthousiast, maar grote kinderen vindt ze prachtig. Ze kan prima in een gezin zonder andere honden, of met 1 heel stabiele hond. Katten en konijnen zijn geen probleem.

Deze drie musketiers hopen dat u heeft genoten van hun verhaal en vorderingen. Bent u misschien al verliefd geworden op 1 van deze goedhartige honden? Alle drie hebben ze een hart van goud en verdienen echt een eigen gezin waarin ze verder kunnen groeien. Zij zullen u ongetwijfeld belonen met veel liefde en onvoorwaardelijke trouw!