De datum komt nu heel dichtbij. Leuk, maar ook spannend.
De laatste keer dat ik in een vliegtuig heb gezeten? 2007

 

Hoe het begon:

Nadat lieve, leuke Pryde (nu Olivia) was geadopteerd door haar geweldig passende familie, met nog haast geweldiger passend-bij-Pryde al aanwezige reu Victor, wilden ze hier thuis eventjes rust. “Begrijpelijk”, zei ik (mmmh, niet voor mij), ook goed voor de eigen honden om een beetje op adem te komen, dat dus weer wel.
Natuurlijk keek ik die periode wel op de website van Greyhounds Rescue Holland had contact over honden die al wat langer op de site stonden. Waarvan eentje als enige galga in de shelter Arca de Sevilla zat. Natuurlijk zijn er in deze shelter veel meer honden, maar andersoortig, waaronder veel podenco’s.

Bernarda de galga zit er al ruim een jaar. In dezelfde shelter aanwezig, ook al bijna een jaar, Kyra de podenca. Omdat een lieve hondenvriendin en ik allebei deze keer opvangen voor deze shelter appte ik haar of we ze anders maar zelf zouden ophalen? Lekker stoer, pfff, haha.
Meteen kwam er bericht terug: “Dat lijkt mij een heel goed idee!”

En voordat ik met mijn ogen kon knipperen had ze alles geregeld. Vluchten, tickets terug voor Bernarda en Kyra, hotel, vervoer.
Het stond vast!

En volgende week is het zover. We vertrekken woensdag heel vroeg in de ochtend en hebben dan lekker de tijd in Sevilla de rest van de dag. Donderdag zouden we naar een shelter kunnen. Er zijn in ieder geval twee organisaties daar die samenwerken met GRH. En vrijdagmiddag landen we weer in Nederland, mét onze kostbare lading.

Ik vind het spannend. Trek ik dat om te kijken bij de honden in Spanje? Wil ik ze niet allemaal meenemen? Of zal het me sterken in mijn gevoel dat iedere druppel er toch één is?
Ik ga uit van het laatste. En ik verheug me inmiddels ook. Even helemaal weg. Een totaal andere omgeving. En twee honden ophalen die al een jaar zitten te wachten op een leuke, eigen familie.

Kyra en Bernarda. Zij acclimatiseren vanaf volgende week vrijdagavond in Nederland. Bijkomen, rust, reinheid, regelmaat. En héél véél liefde. Wordt vervolgd!