Hierbij een verhaal over een bijzondere vriendschap tussen de twee grootste tegenpolen die je maar in de hondenwereld kunt vinden. Bijna 6 jaar geleden hebben wij onze lieve Frances, van toen ongeveer 1,5 geadopteerd uit Spanje. Het meisje was broodmager, doodsbang voor alles en moest de wereld waar ze in terecht was gekomen nog ontdekken. Dat deed zij de eerste maand van onder de keukentafel. Met speciale voeding is zij op gewicht gebracht en met veel aandacht gaat ze nu, 6 jaar later nog steeds met kleine stapjes vooruit.

Koos is een Boerboel en is heel erg dominant naar vreemde honden.

Koos

De angst zal nooit helemaal uit haar verdwijnen. Vooral vreemde mannen, harde geluiden en snel bewegende objecten zijn nog eng. Anderhalf jaar geleden is er nog een hondje bijgekomen. Koos komt bij een foute fokker vandaan, heeft ook een nare tijd achter de rug en een aantal angsten daar aan over gehouden en een blaasaandoening. Koos is een Boerboel en is heel erg dominant naar vreemde honden. De ontmoeting vond plaats op straat maar Koos deed op afstand zo lelijk dat ik het niet vertrouwde.

Zij is slim en hij is een beetje dom

Ik was bang dat het niets zou worden, Frances had haar staartje tussen haar benen en wilde eigenlijk wegrennen. We hebben ze door een hek kennis laten maken. Ik heb Frances haar kont richting het hek gedaan zodat Koos er aan kon ruiken. Vanaf dat moment zijn de twee onafscheidelijk. Zij is van nature onderdaning, hij een leider. Zij is slim en hij is een beetje dom waardoor zij hem gemakkelijk om de tuin kan lijden als het gaat om eten of een plekje waar zij wil liggen. De twee zijn ongeveer even oud en in de schoft even hoog, alleen Frances weegt 21 kilo en Koos maar liefst 72 kilo. Sinds Koos erbij is, is Frances haar zelfvertrouwen gegroeid, spelen ze samen, eten ze samen, delen ze hun aandacht en hun mandjes en bewaken ze samen de tuin. Ook Frances is gaan waken, jawel! Het angstige hondje veranderd langzamerhand in een stoere tante! Wij zijn erg blij met de keuze om Koos erbij te nemen, en onze twee kanjers zijn super gelukkig!

Met vriendelijke groet Bianca Udding