Lieve Skye,

Ik zag jouw foto’s op de website van GRH, zo bang en onzeker, nog zo jong en klein maar jouw blik sprak boekdelen wat voor verschrikkelijke dingen jij al had meegemaakt in Spanje. Bij de omschrijving stond dat jij erg bang was, zeker voor mannen, en dat jij een adoptant nodig had met ervaring met getraumatiseerde honden en waar een stabiele Galgo aanwezig was. Ik wist toen gelijk dat jij hier thuishoorde, wij konden jou helpen om te leren die afschuwelijke ervaringen te vergeten en jou te laten zien hoe goed het leven kan zijn.

Een aantal weken later kwam jij aan met het vliegtuig. Omdat jij zo bang was voor mannen zei ik tegen mijn vriend dat hij jou uit de reisbench mocht helpen. Hij was het eerste gezicht die jij zag en vanaf dat moment tot heden heeft dat een speciale band geschapen, ook al was jij zo bang voor mannen. Wat zeker meehielp waren de aanwezige Galgo’s Prince en Mila. Prince de oude heer heeft jou onder zijn vleugel genomen, hij was gelijk al een vader figuur voor jou en Mila is jouw grote zus. Nog steeds probeer jij zoals zij te worden, zo trots en vol met zelfvertrouwen.

In het begin was het lastig, je moest aan alles wennen. Je wist niet hoe het was binnenshuis te leven en moest nog alles leren kennen, van wat een televisie was, dat je geen eten hoeft te stelen tot aan dat je buitenshuis je behoeftes kon doen. Het was erg spannend en vaak was je bang, maar dan werd je weer gerustgesteld door jouw nieuwe familie, dat alles ok was. Ik was zo blij toen ik een glimlach zag op jouw slapende gezicht de eerste avond hier.

Natuurlijk moet jij nog steeds veel leren; dat schoenen geen kauwmateriaal zijn, dat ik altijd terugkom wanneer ik wegga, dus dat zenuwplasje hoeft niet. Jouw grote zus Mila leerde dat sneller maar net als met mensen die wreedheden hebben overleefd, sommigen verwerken het beter en sneller dan anderen. Met tijd, geduld en liefde komt het goed. Jij bent zo blij met jouw nieuwe leven hier bij ons en wij zijn zo blij met jou in onze familie!