Wat een ideale hond is, is voor iedereen anders. Maar als er zoiets bestaat als een universeel ideaal adoptiehondje, dan zijn dat zonder twijfel Campanera & Golondrina: twee mooie galga’s met een onzettend lief en makkelijk karakter!

Al bijna een jaar ben ik vrijwilliger voor het webteam van GRH. In die tijd heb ik veel verschillende honden op de website geplaatst: galgo’s, podenco’s, mixen; van puppies tot oudere honden. Ik heb mogen zien hoe sommige honden ontzettend snel geadopteerd werden, soms zelfs binnen een paar weken. Maar helaas zie ik ook veel honden die nog steeds vol verlangen moeten wachten op hun “forever home”. Zo ook Campanera & Golondrina.

Nu weet ik, over smaak valt te twisten. Zelf vind ik podenco’s ontzettend leuke oren hebben en zou ik het liefst een pup adopteren, maar uit ervaring weet ik nu dat deze minder populair zijn. Ook reuen en honden met een zwarte vacht moeten vaak langer wachten. Dan zijn er ook honden die minder aantrekkelijk zijn vanwege de trauma’s die ze hebben opgelopen. Het kost nu eenmaal veel tijd, geduld, en ervaring met windhonden om een verlegen of zelfs bange hond uit zijn of haar schulp te kunnen laten kruipen. Ook uit ervaring weet ik dat als dit lukt, dit ontzettend mooi is om mee te mogen maken. Als je je adoptiemaatje helemaal ziet opbloeien, is het alle tijd en moeite meer dan waard! Maar dit is niet voor iedereen weglegt, begrijpelijk ook.

Wat ik echter niet begrijp, is hoe twee ontzettend lieve, mooie, sociale en aanhankelijke windhonden als Campanera en Golondrina al bijna een jaar op adoptie wachten. Het zijn alletwee beeldschone galga’s met een gave brindle vacht. Ze zijn zo’n 4.5 jaar oud en niet erg groot. Dat ze verschrikkelijk geleden hebben was onmiddellijk duidelijk, maar wat veel meer opviel was hoe snel ze zich, eenmaal in de shelter, aanpasten. Binnen enkele dagen begonnen ze vrijwilligers te vertrouwen; wisten ze dat ze regelmatig te eten kregen en leerden ze dat handen niet langer waren om door geslagen te worden, maar juist om mee geaaid te worden. Naast een hart van goud hebben ze allebei ook een geweldig karakter, een uit duizenden!

De omschrijving van een universeel ideale hond zou (denk ik) ongeveer lezen als: lief, aanhankelijk, vriendelijk en sociaal naar mensen en honden, niet dominant, niet bang, gezond, makkelijk, zachtaardig en, voor dit ras in het bijzonder, elegant. Bent u het hier mee eens? Dan heeft u geluk! We hebben nog twee galga’s die precies aan die omschrijving voldoen, en die vol verlangen klaar staan om geadopteerd te worden! Hun namen, u raadt het al: Golondrina en Campanera!

Bent u geinteresseerd in zo’n lieve schoonheid? Of wilt u helpen zoeken naar een fijn thuis voor deze twee kanjers? Klikt u dan op hun naam om meer informatie en foto’s te vinden van Campanera en Golondrina.