Het nieuwe jaar is weer begonnen, goede voornemens zijn nog intact en nieuwe plannen, dromen en wensen worden vol op nagestreefd. Het moment van reflectie, terugkijken en afsluiten zit er weer op. Maar wat als je een galgo of podenco bent, die met smart zit te wachten op adoptie – ergens in een shelter in Spanje of in een pleeggezin hier in Nederland? Dan kun je niets afsluiten, maar alleen maar hopen, dromen en wachten…

In 2019 verscheen er 23 keer een “Hond van de Week” bericht op deze website. Bedoeld om honden die al lang op een nieuw en beter leven wachtten, of die we om een andere reden graag zo snel mogelijk geadopteerd zagen, opnieuw onder de aandacht te brengen – natuurlijk in de hoop dat zijn of haar toekomstige baasje het bericht zou zien. 12 van deze 23 honden zijn inmiddels geadopteerd, of in elk geval gereserveerd! Hier zijn we natuurlijk ontzettend blij mee en dankbaar voor. Maar helaas betekent dit ook dat er nog 11 honden zijn, die ondanks deze extra moeite soms een jaar na dato (Daniela en Delli) nog steeds zitten te wachten op hun nieuwe en betere leven…

Graag stellen we nogmaals aan u voor, de Honden van de Week van 2019:

Daniela: Een kleine, grappige podenca van zo’n 4 jaar oud, die al meer dan 2 jaar vol verlangen wacht op adoptie. Op haar pagina kunt u lezen over de voortgang die deze verlegen schat het afgelopen jaar heeft gemaakt, en hoe haar vertrouwen in mensen is gegroeid. Dit zou nog veel beter en sneller gaan als ze geadopteerd wordt, en eindelijk weet wie haar baasje(s) is (/zijn).

Delli: Een grote podenca van ruim 5 jaar oud. Ze is lief, aanhankelijk, en gek op het maken van lange wandelingen. En ze wacht al meer dan 3 jaar op adoptie… Gunt u haar een kans, of in elk geval de tijd om eens naar haar pagina te kijken?

Golondrina: Een mooie, relatief kleine galga die samen met haar zus Campanera wacht op een mand zo goud als haar hart – werkelijk waar een super lieve, fijne, gemakkelijke lieverd! Ze wacht al meer dan een jaar op u…

Campanera: Een schitterende galga, sociaal met alle honden en ze is er gek op om mee te mogen in de auto. Net als haar zusje Golondrina verdient ze het zo ontzettend om eindelijk haar eigen thuis te vinden; ze wacht al meer dan een jaar…

Ciro: Een prachtige, statige, beige galgo die al bijna twee jaar wacht op een baasje wie net zo’n knuffelkont is als hijzelf.

Dahlia: Een podenco die een treurig leven als fokteef in een klein, donker hok heeft weten te doorstaan, en als een wonder zich heeft ontpopt tot een vrolijke, aktieve en soms zelfs ontstuimige dame.

Cianne: Een prachtige, beige galga die in een Nederlands pleeggezin is opgebloeid tot een levendige, aanhankelijke en speelse meid, maar toch soms nog wel wat verlegen. Ze is al in Nederland, dus u kunt gerust een keer kennis komen maken met haar!

Kenzo: Een donkere podenco die een aantal jaar samen met zijn vriendinnetje Rhea geadopteerd was, maar nu door omstandigheden weer opnieuw op zoek is naar een vast woonadres. Kenzo is een heerlijk nieuwsgierige held op sokken, die geniet van zowel knuffelen als spelen.

Rhea: Een bruinwitte podenca die als maatje voor Kenzo bijna 3 jaar geadopteerd was, maar nu wegens omstandigheden weer op zoek moet naar een nieuw thuis. Ze heeft nog maar 1 oogje, maar trekt zich daar niks van aan! Ze geniet van het leven en is lief, sociaal, en maakt graag lange wandelingen.

Yuki: Een kleine, witte, langharige podenca met opvallend lichtblauwe ogen. Ze is nagenoeg doof of blind en dus eigenlijk helemaal niet geschikt voor een drukke shelter. In een rustige omgeving ondervindt ze helemaal niet zo veel hinder van haar handicap. En ze is zo lief en heeft zoveel liefde te geven… Deze schat verdient absoluut een tweede kans!

Osku: Een zevenjarige, ruwharige galgo, die wellicht het ideale kameraadje is: sociaal, lief, rustig en vrolijk. Hij wacht al bijna een jaar op een nieuw leven, hopelijk vindt hij dit jaar zijn gouden mand!