Onlangs hebben wij u voorgesteld aan Black Pepper en Lola. Twee galgo’s die elkaar steunen door dik en dun. Dit onafscheidelijke duo wachtte op een eigen thuis, waar ze samen nog een aantal jaren heel gelukkig mogen zijn…

Black Pepper & Lola

Black Pepper en Lola werden samen met nog twee andere galgo’s door hun galguero na een jachtpartij achtergelaten in het veld. Lola zat vast met haar poot in een grote struik, terwijl de andere galgo’s verder liepen. Behalve Black Pepper, hij bleef bij haar en probeerde haar eruit te helpen. Zo hebben we ze allebei kunnen vangen om ze naar onze shelter te brengen.

In de shelter hadden we geprobeerd Black Pepper bij andere galgo’s te zetten en Lola bij een braca. Dagenlang hebben beide honden hard gejankt. Ze waren elkaar kwijt en wilden graag bij elkaar zijn. Uiteindelijk hebben we ze toch maar weer bij elkaar gezet en beide honden waren zo blij om elkaar weer te zien.

Het plaatsen van twee honden samen is natuurlijk een twee keer zo grote uitdaging dan normaal. Daarom vroegen onze vrijwilligers bij de shelter in Spanje om dit duo extra onder de aandacht te brengen. Wat geweldig dan ook dat dit onafscheidelijke duo zo snel toch een nieuw, eigen thuis heeft gevonden, waar ze samen gelukkig mogen zijn. Veel mensen waren ontzettend blij met het goede nieuws!

Op zaterdag 5 september jongstleden was het dan zover: Black Pepper en Lola kwamen na een lange reis met het bus transport aan in Nederland om hun nieuwe baasjes te ontmoeten.