Een korte rondreis via Madrid en Sevilla. Dat klinkt waarschijnlijk verdraaid aantrekkelijk voor de gemiddelde Nederlander. Zeker wanneer je als hondenliefhebber met een lege tas heengaat en met twee fantastische honden terug mag vliegen. Hondjes, die hier een warm en welkom thuis hebben gevonden. Onze Letty maakte in haar vrije tijd (en op eigen kosten) bovenstaande korte reis. Maar ondanks enkele positieve ontwikkelingen, was het ook deze keer opnieuw een trip met, naast een enkele piek, vooral ook diepe dalen helaas.

Oud nieuws is geen nieuws, zou je kunnen zeggen en het nieuws dat de shelters meer dan overvol zitten, lijkt dan ook overbodig. Maar elke keer als je denkt dat er nu echt geen honden meer bij kunnen, zitten er bij het volgende bezoek toch weer meer.. De harde en trieste waarheid…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

El Buen Amigo knapt uit zijn voegen, zowel letterlijk als figuurlijk. En ook tijdens het bezoek aan Arca waren alleen maar hokken met veel en grote honden te zien. Prodeanse heeft een nieuwe plek gevonden, zoals jullie hebben kunnen zien. Een mooi en groot kavel, met veel potentie. Maar ook een shelter waar nog veel, heel veel werk in gaat zitten. En waar ze er alles aan doen om dit voor elkaar te krijgen. Wat een werk en wat een toewijding hebben de vrijwilligers in alle shelters, ongelofelijk.

En de reis begon nog wel zo goed op een vrijdag in een zonovergoten Madrid. Voor de eerste keer was er door de organisate APDDA een bijeenkomst georganiseerd. Deze organisatie, die bestaat uit parlementsleden en ex-parlementsleden, heeft tot doel om in samenwerking met de landelijke stichtingen tot een betere Spaanse dierenwereld te komen. En daar waar de mensen in het veld de werkelijkheid kennen en oplossingen zien , zou APDDA de ingang kunnen zijn om dit binnen de overheid te vertalen . Een dag vol informatie en ook een dag vol hoop.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Luis Gilperez van Asanda

Luis Gilperez van de organisatie ASANDA gaf aan dat de situatie in Andalusie achterloopt op verschillende andere provincies. Zo is alleen hier het trainen van galgo’s met motorvoertuigen mogelijk en bestaat alleen hier een uitzondering op vervoer van jachthonden voor geregistreerde jagers. Dat drukt je nog eens met de neus op de feiten, want 90% van GRH’s activiteiten zijn in Andalusie!

Gelukkig hebben we ook weer goede, nieuwe plannen gemaakt voor onze dierenkliniek Amicos. Met kortingen, lidmaatschap en gratis röntgenfoto’s voor de shelters, hopen we meer mensen binnen te halen en meer te kunnen betekenen voor de shelters. Want die hebben het allemaal hard nodig!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA