In september 2016 werd Luca (die in Spanje Frederico heette) geadopteerd door een Nederlands gezin. Hij was hun derde galgo en Luca werd via GRH geadopteerd.

Zo ongelofelijk veel had deze arme schat meegemaakt, zwaar mishandeld, vol met wonden, uitgemergerd. Maar toch werd hij in een redelijk korte tijd een zelfverzekerde, lieve en aanhankelijke galgo. In het nederlandse adoptiegezin is hij nog verder uitgegroeid en is hij iets heel bijzonders gaan doen. Iets wat je niet zo snel zou verwachten van een rescuehond die zo’n vreselijk verleden heeft gehad.

Luca is de aai bezoekhond geworden van een hospice in Alkmaar. Alle mensen daar, patiënten en bezoekers, zijn dol op hem en Luca geniet er ook met volle teugen van. Hij is in staat de mensen even een moment van blijheid, van liefde en rust te geven. Vaak genoeg heeft een van hen een traan van blijheid in de ogen.

Ook thuis geniet Luca van elk moment van elke dag. Er is nog regelmatig contact met de eigenaresse van de shelter in Spanje door wie hij destijds is gered. De eigenaresse berichtte ons kort geleden dat een foto van Luca te bezichtigen is op een fototentoonstelling in Madrid, genaamd “Invisibles”. De foto is destijds in de shelter gemaakt door een professioneel fotobureau om de adoptie te versnellen. De adoptieouders en ook wij waren erg verrast.

In de omgeving van Madrid wonen en leven erg veel galgueros (jagers) dus het is zo goed dat daar aandacht wordt gegeven aan het vaak vergeten enorme leed van de dieren terwijl dit door de overheden wordt gedoogd onder het mom van traditie.