Maandag 24 november – 9.15 uur

Ik krijg een belletje. Of het mij wat lijkt om mij aan te sluiten als vrijwilliger bij het evenementen-team van GRH. “Eh….huh?” “Ik?…..echt? “ Ik besluit voor 1 keer in mijn leven goed na te denken voordat ik zomaar ja zeg. Dit is belangrijk! Dit is niet zomaar iets. Dit gaat om honden, om verantwoordelijkheid, om een stichting die draait op vrijwilligers. Ik beëindig het telefoongesprek met de vraag om wat bedenktijd en spreek af over een paar dagen te laten weten wat mijn besluit is.

11.30 uur

Oooh, Babeth en Joke hebben zich ook weer aangesloten bij GRH. Ik ga meteen ja zeggen. Ik ga het meteen doen. Wat leuk!!!

11.34 uur

Nee, wacht even. Ik heb vier minuten geleden met mijzelf afgesproken dat ik goed moet blijven nadenken. Ik kan mij niet aansluiten bij GRH omdat Joke en Babeth zo leuk zijn. Hoeveel tijd kost dit mij per week? Kan ik het opbrengen? Ik besluit een rondje te bellen. Met mijn wellicht toekomstige GRH evenementen collega’s, met oudgedienden van het evenemententeam. Een goed onderzoek is het halve werk zei mijn vader altijd.

18.15 uur

Fantastische dag achter de rug. Niets in het huishouden gedaan. Alles is blijven liggen. Maar ik heb wel geweldige gesprekken gevoerd met allerlei mensen van GRH. De ideeën gingen van hot naar her. De energie vloog dwars door de telefoonlijn heen. Stuiterend wijd ik mij aan het avondeten waar mijn vriend zich afvraagt waarom ik vijf kilo aardappels heb geschild voor ons twee. Verwacht ik de buren misschien? Of een half weeshuis? (oeps….iets teveel energie)

Woensdag 26 november – 10.00 uur

De kogel is door de kerk! Ik ga het doen!

Donderdag 27 november – 14.00 uur

Of ik even een profiel foto kan opsturen. Voor op de website. Zo weten de mensen wie ik ben.

14.15 uur

STRESS!!!! Na een kijkje op de GRH website kom ik erachter dat iedereen leuk op de foto staat. NEEEE!! Hoe kan dat nou? Ben ik nou werkelijk de enige die niet fotogeniek is?

15.00 uur

Ik sta bij de BCC. “Verkoopt u ook computerprogramma’s die je foto dusdanig bewerken dat je op Doutzen Kroes lijkt?”.

15.17 uur

Ik sta bij de plaatselijke fotograaf. “Kunt u ook een foto maken waarbij het lijkt alsof ik ongeveer 1.78 meter lang ben, fantastisch haar heb en zo’n tandpasta glimlach? “

16.00 uur

Ik sta bij de Hennes en Mauritz. “Verkoop u ook modieuze bivakmutsen waarbij ik er representatief uitzie zonder dat mensen schrikken?”

19.05 uur

Ik ben kapot!! Na een uur lang foto’s te hebben uitgezocht, heb ik met veel pijn en moeite een profielfoto. Ik sta naast een levensgrote Ierse wolfshond. Het voordeel daarvan is, is dat mijn hoofd daardoor kleiner lijkt. Mijn vreselijke, springerige, rare krulhaar zit verstopt onder een muts. Gelukkig! Ik kom er redelijk vanaf.

Vrijdag 28 november 10.15 uur

Gezien het feit dat de leden van het evenementen-team elkaar nog niet persoonlijk kennen is er besloten op korte termijn bij elkaar te komen en kennis met elkaar te maken. Daarnaast willen wij in raptempo de eerste wandeling voor het nieuwe jaar voorbereiden. Besloten wordt dit overleg ergens in het midden van Nederland te doen. Wel zo eerlijk voor iedereen qua reistijd.

11.00 uur

Midden van Nederland? Waar is dat eigenlijk? Ik kom nooit verder dan de plaatselijke supermarkt. Op een hele gekke dag wil ik met de trein nog weleens naar Amsterdam afreizen. Zou dat het midden van Nederland zijn?

13.00 uur

UTRECHT!!!! Is Utrecht het midden van Nederland? Ik durf amper met de auto hier de straat uit te rijden.

13.17 uur

Ik sta weer bij de BCC. “Ja hallo, daar ben ik weer. Verkoopt u ook Tom-Tom dingen?”

14.30 uur

Snotver….hoe werkt dat ding? “Sla linksaf, sla linksaf”. Mens ik zit nog niet eens in de auto! Hoe komt het überhaupt dat dat ding opeens begint te praten?

Zondag 30 november – 10.00 uur

Ik zit in de auto. Zweet druppelt langzaam richting mijn wenkbrauwen. “Ik kan dit, ik kan dit mompel ik op Zen-achtige toon tegen mijzelf”. Oh wat ik haat ik de snelweg. Gelukkig hoef ik maar tot Amsterdam. Daar aangekomen kan ik meerijden met mijn GRH evenementen collega.

Ik zucht nog eens diep. Op de achterbank liggen mijn papieren. In mijn hoofd zitten mijn ideeën. Ik ga ervoor. Wij gaan ervoor!

Lieve donateurs en ambassadeurs van GRH: Here WE come!