Lieve, bange en zwaargewonde Matias is sinds eergisteren avond in de beste dierenkliniek in Cordòba opgenomen en bevindt zich op de IC. Dat bleek héél hard nodig te zijn, behalve een verschrikkelijke aanrijding en een chauffeur die zonder omkijken en zonder interesse hoe het met hem was doorreed, heeft hij namelijk een enorme shock opgelopen en een inwendige bloeding. We weten het nog niet, maar mogelijk is dat een bloeding van de milt veroorzaakt door de aanrijding. Gelukkig stopte deze bloeding al vrij snel en lijkt het er ook op dit moment nog op dat deze nog steeds gestopt is. Wél zal het resterende vocht wat niet door het lichaam zelf kan worden opgeruimd worden verwijderd zodra Matias stabiel en sterk genoeg is om dat te kunnen ondergaan.

Door de shock en de enorme pijn zijn er op het moment grote problemen met zijn hart. Het hart zelf is gezond, maar hij heeft flinke hartritmestoornissen als gevolg van de aanrijding, de enorme pijn en de shock. Gisteren waren we bang dat hij zou overlijden, vandaag ziet het er gelukkig iets beter uit. Zekerheid of hij alles zal overleven en over een poosje helemaal zal herstellen is echter nog niet te geven.

De operatie zal in elk geval niet eerder dan maandag 3 juni a.s. kunnen plaatsvinden. Al onze liefde en goede wensen gaan naar hem uit. Waar heeft hij het toch aan verdiend. Wij hebben er maar één antwoord op………….hij is geboren in een land waar de galgo niet meer waard is, maar vaak zelfs nog minder, dan een stuk gereedschap.

Doet u alstublieft een donatie voor de operatie en alle overige behandelingen van Matias. Laat de dag van morgen weer helder kleuren. Samen kunnen we helpen.
Binnenkort start GRH een actie en of veiling. Houdt u onze site en Facebook in de gaten maar voor nu is uw donatie enorm welkom en nodig om Matias te redden en een kans te krijgen hem weer gezond te maken. De kosten lopen op dit moment bijna elk uur op.

Bankgegevens:
IBAN-NR NL94
INGB 0683866079
BIC-CODE ING BNL 2A
T.n.v. Greyhounds Rescue Holland
Wilt u bij uw donatie vermelden Matias.

Namens hem en alle betrokkenen enorm enorm bedankt.