Zondag 21 juni 2020 was al weer de tweede aankomst deze maand. Deze keer werden 11 honden naar hun nieuwe leven gebracht. Onze twee helden, Jan en Maurits, werden opgewacht door een groep dankbare en enthousiaste adoptanten (en vrijwilligers), die niet konden wachten om hun nieuwe maatje in de armen te sluiten.

De honden hebben het allemaal bijzonder goed gedaan tijdens het transport, dat zonder problemen is verlopen. Op de E19 kwamen ze nog even een stukje file tegen, maar dat was dan ook alle ‘tegenslag’ die ze onderweg tegenkwamen. Om 13.00u precies werd de Nederlandse grens overgestoken en nog geen uur later was de lang verwachte aankomst!

Natuurlijk was dit een spannend moment, zowel voor de adoptanten, als voor de hondjes. Alles was nieuw voor ze: een nieuw land, een nieuwe omgeving, nieuwe mensen en een nieuw thuis. Sommige honden vlogen dolenthousiast hun nieuwe leven in, anderen zullen wat langer nodig hebben om te wennen. Maar zelfs de honden die wat beduusd en een beetje nerveus uit de bus werden gehaald, voelden zich al een stuk beter op hun gemak nadat ze even de poten hadden kunnen strekken en wat met elkaar konden spelen.

Na deze rustige kennismaking volgde de laatste etappe van hun lange weg naar huis en de start van hun nieuwe leven. In het begin is dit een hele ontdekkingsreis: nieuwe baasjes ontmoeten, eventuele nieuwe hondenvriendjes en andere huisdieren leren kennen, buiten de buurt verkennen, overal in de tuin even snuffelen en tot slot binnen het beste en zachtste plekje uitzoeken. Niet verwonderlijk dus, dat alle honden daarna moe maar voldaan in slaap zijn gevallen.

We bedanken Jan en Maurits voor hun geweldige inzet dit transport en we wensen alle adoptanten veel plezier, geluk en een hele mooie toekomst samen met hun nieuwe galgo of podenco!

We houden u graag op de hoogte van onze transporten. U kunt het vorige bericht hier teruglezen. Ons volgende transport vertrekt al weer binnen een week, in de nacht van 26 op 27 juni. Graag tot dan!

Wilt geredde galgo’s en podenco’s ook een handje helpen? Steun dan onze transporten; u kunt hier een bericht met een donatielink vinden. Als u mogelijk nog hulpgoederen heeft voor de Spaanse shelters, kijk dan even op deze pagina om te zien wat ze nodig hebben!