Net als galgo’s worden ook podenco’s vaak gebruikt voor de jacht in Spanje. Zij leven er onder dezelfde erbarmelijke omstandigheden als de galgo’s en worden geregeld afgedankt, op straat gedumpt, of erger… En hoewel het net zulke leuke, lieve honden zijn als galgo’s, blijkt het helaas vaak moeilijker om een fijn thuis te vinden voor een podenco. Daarom willen u vragen om eens speciaal naar onze lieve podenco’s te kijken!

Podenco’s komen in allerlei kleuren, maar ook in verschillende maten. De podenco ibicenco heeft een schofthoogte rond the 66 cm, reuen zijn wat groter en teefjes wat kleiner. De grappige podenco maneto staat met zo’n 36 cm een stuk lager op zijn poten. Dus of u nu een grote hond wilt, of liever een kleinere, er is altijd een podenco voor u!

In bijna elke shelter zit wel een podenco te wachten op een fijn thuis, sommige al meer dan twee jaar. Van al onze podenco’s wacht Delli al het langst op een fijn thuis. Deze bruine podenco ibicenco van zo’n 5 jaar oud wacht al ruim 2.5 jaar op adoptie. Al haar halve leven wacht ze met smart op haar eigen, fijne, liefdevolle thuis. Een eigen mand, een eigen gezin- dat ze het hare mag noemen – met wie ze lekker veel kan knuffelen en wandelen en die uitgebreid aandacht voor haar heeft. Een van onze vrijwilligers was enkele maanden geleden in de shelter waar Delli woont en werd helemaal verliefd op haar. Ze is echt een geweldig meisje. Helpt u mee om een plekje te vinden voor haar, of één van onze andere podenco’s?

DelliDanielaMaya(2)RoniClementeThyrBlas(2)Dahlia Dew Candy(2)