Galgo Dos en ik naar de hondenschool

Daar stonden Dos en ik dan. Klaar bij het trainingsveld voor onze eerste les. De andere cursisten druppelden één voor één binnen met hun hond. Het leken wel allemaal dezelfde soorten, van die hele gehoorzame… “Hè? Zijn dat nou allemaal border collies…? Nou ja, zal wel toeval zijn!”, dacht ik nog… Zelfs Dos leek me met een scheef oog aan te kijken. “Moet ik daar tussen gaan staan met mijn lange poten?” Serieuze trainsters kwamen het veld op en er werd warempel een heel parcours uitgezet. Loopbruggen, tunnels, wipwap…. “Jeetjemekreetje”, dacht ik. “Dat is toch best heftig voor een eerste les! En ik krijg Dos toch nooit op die wipwap…” Met wat knikkende knietjes (van Dos en mezelf) toch maar gaan vragen bij de

Dos-Examen-Hondenschool

trainster of ik wel goed zat? Wat bleek…. We stonden bij de verkeerde hondenschool! Nou ja! Snel de auto in en een hoekje omgereden. Hè hè, dit zag er goed uit! Jonge honden die alle kanten op hupsten, en een hele relaxte trainster! Ja Dos, dit wordt leuk!

Galgo Dos (2 jaar) was net één maand in Nederland, maar met haar open karakter was het juist iets goeds om gelijk samen te gaan doen. We gingen naar een “jonge honden” cursus, die ik met veel zorg had uitgekozen. Ik ben op zoek gegaan naar een hondenschool waar alles draaide om beloning, motivatie en vooral veel plezier! Dankzij de goede tips van Gerdien (gedragsdeskundige bij GRH) kwam ik uit bij All Dog’s Business in Zaandam. Tessie, de trainster, geeft haar trainingen met veel enthousiasme. Dos en ik hebben samen met heel veel plezier de 12 lessen doorlopen.

Hoe leer je je hond op een positieve manier nieuwe dingen te doen of juist ander gedrag aan te leren?

Een sterkere band opbouwen, Dos op mij te laten focussen en samen leren spelen. De lessen hebben ons dit allemaal gebracht. Op de laatste dag was het “examen” en ook dat ging vooral om het plezier en de band die we samen hebben. Samen moesten we een trucje voorbereiden, dat ikzelf had uitgekozen. Toen het onze beurt was, ging Dos netjes voor een publiek zitten. Ze gaf mij een poot, vervolgens een high five en als toetje een zwaai. Wat was ik trots, dat hadden wij samen bereikt! En boven alles hadden wij tweetjes gewoon lol.

Voor Dos bij mij in huis kwam, heb ik vaak gehoord “Een galgo op training? Daar hoef je echt niet aan te beginnen. Dat is niets voor een windhond!” Dos en ik hebben het tegendeel bewezen. Het is een ontzettend mooie manier om de band tussen elkaar te versterken. De lessen hebben mij nu ook de kennis en het vertrouwen gegeven, hoe ik Dos nieuwe dingen aanleer of juist iets afleer. En met de juiste hondenschool worden het uurtjes met heel veel plezier!

Kim Dekker