Het is weer bijna 1 februari. Traditioneel luidt dit in Spanje het einde van het jachtseizoen in. Voor de galgo’s en podenco’s vaak een gevreesde dag. Voor hen wordt dan over hun lot beslist………mag ik nog een tijdje leven, of is het gedaan met mij.

Twee jaar geleden stond er een uitgebreid artikel te lezen over dit onderwerp in Spanje vandaag. U kunt dat hier nog eens nalezen als u dat wilt.

In Spanje zelf, maar ook in andere Europese landen, wordt de weerstand tegen deze jacht én het gebruik op de racebanen elk jaar groter. De protestacties en manifestaties worden dit jaar gehouden op 2 februari a.s. in tenminste 25 Spaanse steden. Veel andere landen kennen hun eigen manifestaties. Soms ook op 2 februari, soms op een andere datum. Deze manifestaties worden dit jaar onder andere gehouden in Amsterdam, Keulen en Gent.

Het is ondanks alle inspanningen van nationale en internationale organisaties niet eenvoudig het tij te keren, met name omdat er veel geld in omgaat. Hierover schreef Spanje vandaag vorig jaar dit artikel.

Lees hier ook nog een (in het Nederlands vertaald) artikel over de Galgo mishandeling in de Spaanse krant Público.

Jaarlijks worden tenminste 50.000 spaanse windhonden gedumpt of gedood. Dit moet een halt worden toegeroepen. Steun ons en daardoor de honden alstublieft. Wordt donateur zodat wij ook uw gift kunnen gebruiken om het welzijn van de honden te verbeteren met als einddoel dat zij een dierwaardig bestaan mogen genieten en er een einde komt aan het misbruik. Deel dit bericht op uw social media. Roep uw netwerk op mee te helpen. Anno 2020 kunnen we dit toch niet meer tolereren.