Greyhounds Rescue Holland is op zoek naar een collega-vrijwilliger voor het team Gedragsdeskundigen.

Als gedragsdeskundige begeleid je onze adoptanten en pleeggezinnen bij hun vragen over het gedrag en de opvoeding/training van hun galgo en verwijs je indien nodig naar een moderne hondenschool en/of gedragstherapeut in de woonomgeving van het pleeg/adoptiegezin.

Onze honden komen uit Spanje en hebben een verleden van o.a. verwaarlozing en mishandeling achter de rug. Zij hebben doorgaans in grote groepen soortgenoten verbleven maar hebben weinig en slechte ervaringen met mensen.
De meeste galgo’s passen zich heel goed aan aan het leven in Nederland, en zelfs de honden die in het begin veel angst vertonen zijn met een goede begeleiding heel goed in staat om in het Nederlandse gezinsleven te gaan functioneren.

Als de nieuwe gezinnen vragen hebben over het gedrag of de opvoeding van hun galgo kunnen ze onze gedragsdeskundige altijd om hulp vragen. Veel begeleiding wordt telefonisch, via de mail of de app gedaan. Als het mogelijk is qua afstand, is ‘live’ afspreken uiteraard ook een optie. Alle begeleidingsmomenten kies je zelf in overleg met het pleeggezin, dus je kunt je tijden zelf indelen.
Aangezien wij van GRH het belangrijk vinden dat mensen intensief begeleid worden in het opbouwen van een relatie met hun hond adviseren wij ook altijd om een cursus bij een goede, moderne hondenschool in de buurt te gaan volgen. En daarvoor is het handig als je een goed netwerk van moderne hondenscholen hebt.

Wie zoeken wij:

– Je bent een modern opgeleide hondentrainer en/of gedragsdeskundige.
– Je gebruikt uitsluitend hondvriendelijke, pijn- en dwangvrije en beloningsgerichte methodes op het gebied van hondentraining.
– Je volgt de laatste ontwikkelingen op hondentrainings- en gedragsgebied op de voet.
– Je hebt ervaring in het begeleiden van eigenaren met honden met aanpassingsproblemen.

Spreekt bovenstaande je aan en heb je tijd om onze gedragsdeskundige te worden en wil je je ook sterk maken voor de Spaanse windhond? neem dan contact op met ons op via mail