Hallo daar! Mijn naam is Robin. Ik ben een ontzettend leuke, lieve en aanhankelijke podenco. Ik heb altijd in huis gewoond. Ik vind het ook super fijn om onder de mensen te zijn, lekker te knuffelen en aandacht te krijgen. Maar nu zit ik opeens in een shelter, waar ik voor mijn gevoel helemaal niet thuis hoor! Ik verlang weer naar een eigen thuis – maar dan wel een fijner dan mijn vorige! Heeft u nog een plekje voor me?

In januari van dit jaar kwam ik op de GRH website te staan. Robin: een zevenjarige podenco met een warmkleurige vacht; het soort roodbruin dat schittert in de avondzon. Robin: een enthousiaste, aanhankelijke, sociale, en lieve huishond, die totaal niet bang is en helemaal klaar is voor adoptie. Robin, die zes maanden later nog altijd in de shelter wacht…

In de shelter wordt goed voor me gezorgd hoor, en de mensen hier zijn ook super lief! Ik kom hen altijd enthousiast begroeten als ze binnen komen. Eigenlijk doe ik dat niet alleen bij de vrijwilligers die ik inmiddels goed ken, maar gewoon bij iedereen. Toen GRH op bezoek kwam begin juni – u weet wel: Jan & Ann – was ik ook heel blij om hun te zien. Ik liet me uitgebreid knuffelen! Vooral die Anneke vond ik erg leuk. Die ging vaak op de grond zitten of liggen met dat rare ding dat ze vast had. Ik snapte het wel hoor: ze wilde gewoon knuffelen! Dat rare ding was maar een smoes. “Neehee, ik wil een foto maken.” Nou, Anneke, dat is niet nodig hoor, ik ga gelijk met je mee!

Want ook al heb ik het hier best goed in de shelter, het voelt toch niet als thuis. Ik zit hier tussen de galgo’s en podenco’s die jarenlang bij een jager hebben gewoond en daar heus een heel zwaar leven hebben gehad. Of honden die juist heel jong gedumpt zijn, en alleen op straat moesten zien te overleven. Ik vind het heel erg voor hun, maar ik snap het niet zo goed. Ik heb nooit op straat gewoond. Ik woonde in huis, had een eigen baasje. Helaas had ze de ziekte van Diogenes, en was ik onderdeel van haar verzameling. Jarenlang zat ik aan een riem, altijd. Dat was helemaal niet leuk hoor! Maar nu die riem er vanaf is, ben ik zo blij en vrij als een… een enthousiaste podenco genaamd Robin! Eentje die helemaal klaar is voor een nieuwe toekomst! Heeft u nog een plekje voor me?

Bent u benieuwd naar Robin? Klik dan hier voor meer informatie en foto’s.