De vakantie is in zicht. Na een druk voorjaar, hebben we nu even rust. We waren aanwezig op veel evenementen en hebben overal Greyhounds Rescue Holland goed kunnen promoten. Hier volgt een korte samenvatting van wat het evenemententeam dit jaar allemaal heeft gedaan en wat er nog volgt.

2014 begon voor ons al op 16 februari met de strandwandeling in Wassenaar. Best spannend op een nieuwe locatie. Hier en daar nog wat aanloopprobleempjes, maar deze zijn al besproken met de eigenaar van de strandtent en de kans is groot dat we in 2015 weer naar Wassenaar gaan.

Na Wassenaar konden we even rustig aan doen om vervolgens twee evenementen in een weekend te doen. De dag voor Pasen stonden we op een nieuw evenement, de Windhonden dag in Meersel-Dreef, België. Hoewel het er niet erg druk was, was het wel erg gezellig bij de paters. Op 2de paasdag werden we in Zeewolde verwacht op het zwerfdierenfestival. Hier was het gelukkig al een stuk drukker en hebben we veel bekende en nieuwe gezichten gezien.

Het weekend daarop, we zitten pas begin mei, waren aanwezig bij de Podencodag aan de Geffense Plas in Oss. Hier natuurlijk heel veel bekende gezichten van collega-stichtingen ontmoet, maar ook veel adoptanten die met hun Galgo(‘s) en/of Podenco(‘s) langs kwamen.

Toen volgde er een korte pauze, waarin we ons goed konden voorbereiden op weer drie weekenden achter elkaar. In het eerste weekend (21 en 22 juni) stonden we 2 dagen op de Country Fair in Aalten. Op dit toch wel indrukwekkende evenement hebben we heel veel aandacht getrokken met onze galgo’s. Overal waar we liepen draaiden de hoofden om en werd er hier en daar gevraagd of er foto’s mochten worden gemaakt. Soms deden we er een uur over om 100 meter te lopen door de vele vragen die ons werden gesteld.

Het weekend erna op 29 juni was er weer een GRH-wandeling. Deze wandeling werd helaas niet zo heel druk bezocht. Wij denken dat de slechte weersvoorspelling een oorzaak was, maar zeker ook de WK-wedstrijd van Nederland tegen Mexico zal ons parten hebben gespeeld.

En op 5 juli stonden we op de Erkermeder hondendag in Zeewolde. Helaas zijn we hier al vroeg vertrokken door het slechte weer. Vanaf het moment dat we ’s morgens aankwamen stond er 2014een harde wind, waardoor veel spullen niet goed bleven liggen. Vervolgens begon het ook nog eens te regenen. We hebben nog wel met een creatieve noodoplossing geprobeerd de boel droog te houden, maar dat werd niets. Tegen 13.00 uur hebben we alles weer ingepakt en zijn we richting huis gegaan.

Nu breekt de vakantieperiode aan. We hoeven voorlopig nergens meer naar toe. Dat betekent echter niet dat we stil zitten. We zijn druk bezig met de voorbereidingen van de open dag op 28 september. De locatie ligt al vast. We zullen, net als 2 jaar geleden, onze tenten opzetten aan de Geffense Plas in Oss. Verder zijn we bezig met het aanschrijven van standhouders, regelen van geluid en muziek, enz. om te zorgen dat zo veel mogelijk tot in de puntjes is geregeld. Daarnaast gaan we natuurlijk ook al rustig aan beginnen aan de planning van 2015. Waar gaan we wandelen, op welke evenementen willen we zeker aanwezig zijn en wat past er daarna nog tussen.

En natuurlijk hebben we de kerstwandeling nog in december. We zijn nog in onderhandeling met een locatie. Zodra we hier meer over weten laten we het u weten via de website en social media.

We zijn altijd op zoek naar nieuwe wandel-locaties. Weet u een mooie locatie waar de honden los mogen, liefst op een omheind terrein, met op loopafstand een horecagelegenheid die niet schrikt als er naast 100-120 mensen een 80-90 windhonden binnen komen wandelen, stuur dan een e-mail naar evenementen@www.greyhoundsrescue.nl